“Varlığım Türk varlığına armağan olsun.”

 

        06 Ağustos 2014 tarihinde İlçemiz Yerel Gazetelerinden birinde “Tire Satılık” diye bir yazı okudum ve inanın bu toprakların çocuğu olarak utandım. Değerli okurlar bilindiği gibi milletin varlığıyla devlet var olur ve demokrasilerde milletin seçtiklerinden oluşan hükümetler devleti idare eder. Bu güne kadar Türkiye Cumhuriyeti Devletini idare eden hükümetlerin hepsinin de hükümet politikaları olmuştur. Şu an ki hükümetimizin politikası da genel manada satmak ve Devleti devam ettirmek üzerine kurgulanmış bir politika olduğu için 2002 yılından bu yana gerek yerli sermayeye gerekse yabancı sermayeye toprak, menkul ve gayrimenkul satışı yaparak Türkiye Cumhuriyeti Devletini ayakta tutmaya çalışmaktadır. Üretim mi işte o bizde hiç yok denecek kadar az. 2002 Yılından bu yana milletin yetkilendirmesiyle devleti yöneten hükümet devlete ait malları satmakta hatta daha çok satabilmek adına satış sınırlandırmalarını gün geçtikçe kaldırmaktadır. Hükümet kendi idaresindeki birçok kurum ve kuruluşa ait işletme ve gayrimenkulleri Özelleştirme yaftası altında bu güne kadar sattı. Şimdi bağlı kuruluşların (Belediyeler) menkul ve gayrimenkullerini satmaya zorlanması adına “Bütün Şehir Yasası” çıkartarak önce küçük belediyelerin gelirlerini Büyük Şehir Belediyelerine aktararak borç batağına düşmesine sağladı ve doğal olarak satışlara zorladı. Bilindiği üzere geliriniz yok borcunuz çoksa varsa malınızı satıp borcunuzu ödersiniz. Ayrıca Tire Belediyesi İlk defa mal satmıyor 2007’de – 2008 de  Belediye ait bir çok arazi satıldı. Hatta bu arazilerin bir kısmını (büyük olanlar) İstanbul’dan bir şirket kapattı Tirelilere kalmadı bile Bu gün bu hassasiyeti göstermeye çalışan arkadaşlarım o zaman nere de idi.

        Ayrıca 12 Yıldan bu yana bu ülkede vergilerimizle yapılan dev ku­rum­lar, sa­na­yi te­sis­le­ri, li­man­lar, köp­rü­ler, ka­mu bi­na­la­rı ve ar­sa­la­rı, ar­ka ar­ka­ya sa­tıldı. TÜRK TE­LE­KOM, TÜP­RAŞ, ER­DE­MİR, TE­KEL, SE­KA ve PET­KİM gi­bi sa­na­yi te­sis­le­ri baş­ta ol­mak üze­re, Lİ­MAN­LA­RIN TA­MA­MI, 195 ka­mu te­si­si, 2.629 adet ar­sa, bi­na ve loj­man sa­tıl­dı. Ka­mu­ya ait var­lık­la­rın sa­tı­şın­dan 38 mil­yar 84 mil­yon do­lar­lık ge­lir el­de edil­di. Bu­nun bir kıs­mıy­la IM­F’­ye olan 23.5 mil­yar do­lar­lık borç ka­pa­tıl­dı. Demek ki borcu kapatmak için satılıyormuş bu sadece Tire’de değilmiş. Şimdi burada Hükümet politikası gereği satılanları sıralamaya kalksak gazetenin iki yaprağını arkalı önlü doldururuz ama şu kadarını söyleyeyim. Son 12 Yıla gelinceye kadar bu ülkede tarım arazileri pek satılmazdı ama son 12 yılda Cumhuriyet tarihi boyunca satılan arazinin 100 katı satıldı. Bu arkadaşlar Meralardan bahsediyor. Bütün Şehir Yasasıyla köy kalmadığı için dolayısıyla mera da kalmamıştır. Tire belediyesi de yasaların ve gidişatın zorlaması nedeniyle elindeki arazileri üzerindekilere, olmassa yine vatandaşlarımıza ihale yolu ile satacaktır. Ben o gün o meclis toplantısında bunu anladım. Cami tamiratı için vakfedilmiş arazilerden bahsediliyor artık her yer merkez olduğu için bu tamiratlar da Diyanet işleri tarafından yapılacaktır. Eğer tapunun sahibi belediye ise yasa gereği satmak istiyorsa satar kiraya vermek istiyorsa verir bu hükümet politikası gereğidir. Yeter ki Tire Belediyesi topraklarımızı yabancılara satmasın ve bizim vatandaşımız mal sahibi olsun.


        Ne demek “Tire satılık” Eğer böyle düşünülüyorsa düz mantıkla şu sonuç çıkar ki söylemesi bile acı veriyor “Satılık Vatan” böyle bir şey olamaz, olmamalıdır. Tire satılık derken insan boğazı kırk boğumdur herkes kelimeleri her boğumda bekletip öyle söylemelidir. Hadi bakalım ben Tireliyim satın benim menkul ve gayrimenkulümü de göreyim. Hükümet politikası gereği çıkan yasalar neticesinde artık bizim sınırımız kendi bahçe kapımızdır. Oradan içerisinde misafir bile etmeyeceğim insanların kalkıp “Tire satılık” demesi seçilen kişiler olarak kendilerine yakışmamıştır. Bu insanları esefle kınıyorum. Ne dedi Sayın Başbakan “Ben Teamül Meamül tanımam yeni Türkiye’nin teamüllerini biz oluşturacağız” demedi mi? Bu teamüllerden ikisi şimdilik satışlar ve eli kanlı katillerin vatan topraklarında heykellerinin dikilmesi,  gelecekte yeni yeni teamüller çıkar mı?  Bu milletin ne kadarı bu teamüllere tahammül edebilir bekleyip göreceğiz. Ne de olsa bu hükümet bu milletin oyunun tamamını alarak hükümet oldu ya. Bize teamüller konusunda söz düşmez biz ancak tahammül ederiz. Siz Sayın meclis üyeleri lütfen sizde teamüllere tahammül gösterin.

 

         Hoşça kalın, sağlıkta kalın.