27 Ekim 2011 tarihli Yerel gazetelerde “Gökçen’e destek Ödemiş Belediyesi’nden geldi” başlıklı bir haberi üzülerek okuduk ve Sayın Belediye Başkanımızın ve Ekibinin haberi olmasa da günlerdir kahvelerde iş yerlerinde arkadaş ortamlarında bu konuyu konuşur olduk. Eğitim camiasının içinden biri olarak Okullarımızın hele hele İlköğretim okullarının durumlarını gayet yakından bildiğim için Ödemiş Belediyesinin Gökçen İlköğretimOkulunun bahçesine asfaltlamasını takdirle karşılarken vergilerimizi verdiğimiz, seçim mevsimlerinde oylarımızı vererek iş başına getirdiğimiz bizim belediyemizin “Hiçbir okula yardım ve hizmette bulunulmayacak” gibi bir kararının olduğunu öğrenmiş olmak beni üzdüğü gibi herhalde Sosyal yaşam merkezlerinden sayabileceğimiz okullarla doğrudan ya da dolaylı olarak bağlantısı olan Tirelileri de üzecektir.

Şimdi buradan Sayın Belediye Başkanımıza ve Belediye Meclisine bir çağrıda bulunmak istiyorum. Sayın Yerel Yönetim kadrosu Okullarımız Toplumun yaşam merkezleridir. Eğer duyduklarım doğru ise Okullara herhangi bir hizmette bulunulmayacağı yönünde kararınız var ise lütfen bu kararınızı bir daha gözden geçirin. Devletin ödenek tahsis etmediği İlköğretim Kurumlarının yükünü hafifletmek için oralara Yerel yönetimlerin ellerinin değmesi gerekledir. Örneğin Sezon sonunda Belediyekadrosundaki bir marangoz ustasını bir aylığına İlköğretim Okullarının kapı pencere tadilatında çalıştırmak çok zor bir şey olmamalı, ya da ne bileyim bir itfaiyeci arkadaşımızı bir aylığına İlköğretim Okullarının bacalarının tamiratına görevlendirmek yapılması güç bir iş değildir. Okullarımızın bozulan zeminlerinin yumuşak asfaltla kaplanarak evlatlarımızın düşüp yaralanmasını önlemek kadar güzel bir hizmet olamaz.  Arkadaşlar unutmayın ki eğitime yaptığınız yatırım size misliyle geri dönecek yatırımdır. İlçemizin Tek Beldesi olan Gökçen Beldesinde bulunan Gökçen Efe İlköğretim Okuluna yaptığı hizmetten dolayı Ödemiş Belediye Başkanına buradan teşekkür ederken davranışının belediyemize örnek teşkil etmesini temenni ederim.

Bu arada Söz Eğitimden ve konuşulanlardan açılmışken Yerel Güç gazetesinde  topyekûn Eğitim camiasına saldırma cüreti gösteren Sâit KESELİ’nin  yazdıklarından dolayı Eğitimci arkadaşlarım gaileye alıp da fazlaca üzülmesinler çünkü bu arkadaşı herkes tanıyor ve insanımız öncelikle söylenene bakar laf mı diye sonra da söyleyene bakar adam mı diye. Bu tür zevatı dikkate almak müptezelleri saygınlık kazandırmak anlamına gelir ki hiç gerek yok. Zaten de zevatın yazısında amaç açıkça belirgindir.

Hoşça kalın, Sağlıcakla kalın.