Ankara'da  askeri servis araçlarına saldırı düzenlendi ve Türkiye tekrar bombalarla sarsıldı. 28 can öldü ve 62 can yaralandı. Hem meclise hem de genel kurmaya yakın bir bölgede oluyor bu patlama. Yani güvenliğin en üst düzey de olması gereken bir bölge de.

Ankara'nın göbeğinde son bir yılda 2. patlama olmasına rağmen yeterli önlem ve gerekli politika yok. Bugün Ankara'da yapılan patlamayı kesinlikle kınıyor ve lanetliyorum. Bu ülke de MİT ne iş yapar, emniyet istihbarat ne iş yapar. Milli İstihbarat Teşkilatı’nın adı son yıllarda Milli İstirahat Teşkilatı oldu. Şunu da belirtmek gerekir ki, 10 Ekim’den bu yana Ankara’nın bir Emniyet Müdürü yok. Türkiye bu hükümetin yanlış politikaları yüzünden savaş halinde. Doğu da savaş batı da patlayan bombalar. Bunları şahıslara, örgütlere mi dayatmak lazım, yoksa hükümet politikası mı bu ülkeyi bu savaşa sokuyor.
Devletin bu ülkede ki patlamalara ve savaşa son vermesi için bakış açısını değiştirmesi gerekiyor öncelikle. Bu ülkede patlayan bombaların, ölen insanların sorumlusu hükümet ve hükümeti yönetenlerdir. Bu yanlış politikalar devam ettiği sürece bu ne son bomba ne de son savaş olacak. 

Bakanların hepsi patlamayı kınıyoruz diye açıklamalar yapıyor, yok şu yaptı, yok şöyle bir olaydı, yok şu kadar ölü var. Bunları bırakıp çözüm bulmaya çalışalım. Çözüm, ülkeye barış ve demokrasi gelmesidir. Bu politikalarla, stratejilerle savaş bitmez, aksine ülke bugünkü haline gelir. Son bir yılda seçimler öncesi ve sonrasında yaklaşık 1000 e yakın asker – polis, sivil vatandaş hayatını kaybetti. Biz ise halk olarak çıkıp sadece terörü lanetliyoruz demek’ den başka bir şey yapmadık. Terör nedir? Kim kime göre terörist? Politik olarak doğru adımlar mı atıyoruz? Ülkede savaş nasıl biter diye düşünüp de gerçekçi cevapların üstüne gitmedik. 
Ülke başkanlık sistemine geçsin, seçimler yeniden yapılsın, memlekette her gün bombalar patlasın, ama biz halk olarak en büyük başkan bizim başkan sloganları atıp sahte vatan millet Sakarya naraları atalım değil mi? Artık herkesin şapkasını önüne koyup düşünmesi gerekiyor, yoksa daha çok canlarımız gidecek.

Acilen savaş ve patlamaların bitip, barış ve demokrasinin gelmesi gerekiyor.

Savaşlarda zenginler para kazanır, fakirler ise hayatını kaybeder. Savaş demek emperyalist ülkelerin silah ve sağlık malzemesi satmak demektir. Savaş yüzünden kaybedilen paraların haddi hesabı yokken ülkede insanlar açlık sınırında yaşıyorken hükümetin savaş politikası tamamen yanlış ve gereksizdir. Kendi kirli oyunları yüzünden savaşlar çıkarıp, bombalar patlatarak ülkeyi yaşanmaz bir hale getirdiler. Ne insan hakları kaldı ne de demokrasi. Bu ülke bu politika ile ne savaşı bitirebilir ne de ülkeye gerçek bir barış ve demokrasi getirebilir.
Hoşçakalın, sevgi saygı ve dayanışmayla kalın.