Tatil Bitti, Evet çok ileri seviyede eğitim ve öğretime sahip bir ülkeyiz gibi, Uzun bir tatil sonrası eğitim – öğretim heyecanı yok yok göremiyoruz. O eski heyecanı o eski şefkati o eski etkinliklerin özlemi ile başladık. SANKİ,
Umutla okula başlamanın heyecanı yok. Geleceği umutla bakan eğitmenlerimiz yok. 
ÖĞRETMEN ( Öğreten olmalıydı ) adları o ailemizden sonra bizleri bilgilendiren , vatan , millet , ADALET, Barış sevgisi aşılayan değerli Öğretenlerimiz geçim derdinde. Atama bekleyenler, hazırlıksız okullar, yetersiz kadrolar vs vs bir  çuval sıkıntı sorunlarla eğitim öğretim yıla başladık. 
HAYIRLISI demekten başka bir şey yok. Yapacak bir yok . deniliyor.
Geçmişte bizlere öğretilenlerde öğretimin bilgi sahibi olunması gerektiği. Eğitimde ise davranış bilimleri eylem planlarının yapılması gerektiği bilgisini vermişlerdi.
Nerde o ATATÜRK sevgisiyle açılışlar nerde o Öğretenlerimizin ; sevgili , güler yüzlü , sabırlı , samimi ,Topluma hizmet veren kendi çocuğundan ayırt etmeyen saygın meslek sahipleri ÖĞRETEN lerimiz.
Ben buradan geçmişte bizleri  BAYRAK , VATAN Millet ve İnsan sevgisiyle yetiştiren ÖĞRETENLERİ mi Sağ olanların ellerinden , vefat edenleri Rahmetle yad ediyorum. İyi ki sizler varmışsınız. İyi ki sizlerle eğitilmişiz.
        Kimse alınmasın bunları neden yazıyorum.
 Geçen bir ÖĞRETENİMİZ öğrencileri “ Yaşamınız da en çok vaz geçemeyeceğiniz nedir sorusuna ; aldığı cevaplarda cep telefonu , araba , Bilgisayar  internet yazlığımız gibi cevapları gördüm BAYRAĞIM , VATANIM , ÜLKEM , ATATÜRK CUMHURİYET yönetimi gibi bir tek bile cevap almadığını söylemesinden dolayı ağladığını bildirdi. 
İŞTE bunun için PERVASIZLIĞIM.
Bütün meslek mensuplarını hazırlayan yetiştiren hayata hazırlayan Ülkemize yararlı hale getiren ÖĞRETEN ( Maarif) mesleği ayrı bir kutsallık taşıyanlar.
Sizlere emanet edilen çocuklarımızı, babalık annelik eden koruyan ve geliştiren, öncelikle topluma ailesini, vatanını, milletini seven, ATATÜRK yolunda ilerleme sağlayacak nesiller yetiştireceğinizi topluma karşı sorumluluk duyan kişiler olarak hayata hazırlayacağınıza olan inancım tamdır. Sizlere inanıyor, güveniyor ve başarılar diliyorum.
Başarılarında üç ayaktan biri olan DEVLET – AİLE ve OKUL bunlarında varlığında öğe olan Yönetici – Anne/Baba – ve ÖĞRETEN ler olarak öğrencilerimizin daha fazla görev düşmektedir.
Baş Öğretenimiz Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ‘ün sözüyle bitiyor ve 2017- 2018 Eğitim –Öğretim Yılının Ülkeme ADALET, Barış ve Huzur getirmesini diliyorum.
“Milli Eğitim’in gayesi yalnız hükümete memur yetiştirmek değil, daha çok memlekete ahlâklı, karakterli, cumhuriyetçi, inkılâpçı, olumlu, atılgan, başladığı işleri başarabilecek kabiliyette, dürüst, düşünceli, iradeli, hayatta rastlayacağı engelleri aşmaya kudretli, karakter sahibi genç yetiştirmektir. Bunun için de öğretim programları ve sistemleri ona göre düzenlenmelidir.”
Bu duygu ve düşüncelerle 2017-2018 eğitim öğretim yılınızı tekrar kutluyor ve enerji dolu, mutlu, sağlıklı ve başarılı bir eğitim-öğretim yılı geçirmeniz dileğiyle hepinizi saygıyla selamlıyorum.