İnsanlar öldürülüyor, değerler yok sayılmış; 
Sevgiler katledilmiş, vicdan sırtlanlara kurban gitmiş. 
Koskoca bir dünya; bir avuç insancığa “parya”, 
Beyinler uyuşmuş, duygular körelmiş, gözlere mil çekilmiş.
Nereye bu gidiş? Nereye kadar?

 diye devam eden Abdülsemad Selamın şiiriyle başlamak istiyorum.
26.Haziranda Nükleer santrallere hayır dedik, yazımızda. Anlattık insan ve doğaya verdiği zararları. Bu arada eleştiride aldık . Nerden çıktı diyenlere de rastladık. Kampanyamıza olumlu tepkileri ile destek verenlere de. Destek veren her kişiye teşekkür ediyoruz.
Şimdi de Skandala bakın lütfen .Nükleer konusundaki skandallarıyla ünlü Rosatom Şirketi, Mersin Akkuyu’da kurmayı planladığı nükleer santralin Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Raporu'nu 3. kez Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na sundu ve rapor onaylandı. Greenpeace raporun iptali için dava açtı. Bu rapor reddedilmeli, çünkü...
Kapalı kapılar arkasında dönen dolaplar . Yine çıkar , yine rant , yine menfaat uğruna geleceğe yok etme.
Tüm ÇED süreci şeffaflıktan ve katılımcılıktan uzak yürütüldü. İnceleme ve Değerlendirme Komisyonu’nda ve halkın katılımı sürecinde iletilen itirazların dikkate alınıp alınmadığı hâlâ bilinmiyor.
Herhangi bir nükleer kaza halinde; bu kaza ile ortaya çıkacak olan zararların giderilmesinden kimlerin sorumlu olacağı ve bu zararların nasıl karşılanacağına dair yeterli bilgi bulunmuyor.
Atıkların nasıl yönetileceğine dair yeterli bir çalışma bulunmuyor. Atıkların nerede tutulacağı; nasıl taşınacağı ve devamında da bu sürecin güvenliliğinin nasıl karşılanacağı konusu cevapsız bırakılmış durumda.
ÇED raporu, bu ve bunun gibi onlarca eksiklikle dolu. diyor Greenpeace araştırmalarında.
Ayrıca "Türkiye'nin kalkınması ve kendi enerjisini üreten bir ülke olması için bu santrale ihtiyaç var" iddiası tamamen yanıltıcı. Hammaddesi, teknolojisi, şirketi yerli olmayan bir nükleer santralle enerjide dışa bağımlılıktan kurtulamayız.
Nükleer kumarını oynamak istemiyorsan, sen de nükleer mücadelesinde yanımızda ol.
İspanya elektriğinin yarısını yenilenebilir kaynaklardan elde ediyor. Ve biz diyoruz ki ; Bizim ülkemizde güneş , rüzgar ve dalga  ;  üçü bir arada , kafanı kullan da , enerjini üret . Hammaddesi doğal , dışa bağımlılık yok. 
Yabancı sermayenin yalanlarına , boyun eğmeyelim. Bilim adamlarımız bu konun uzmanları , bizlerden çok daha iyi biliyor bunları. 
Nükleer santrallere hayır .

Süleyman ÖVÜL - Abalı Zeybek EFE
Tire Çevre Koruma ve Yeşillendirme Dernek Başkanı