Yine bir bomba. Yine kan, yine gözyaşı. Bu durmayacak mı? Artık bitmeyecek mi? Güzel güzel, kardeşçe, hep birlikte yaşamak varken niye bu katliamlar. Elleriniz kırılsın, dedik, kırılmıyor. Allah ayağınıza dolaştırsın diyoruz, dolaşmıyor. Nerede duracaksınız? Bilemiyorum.

Şimdilik 44 canımızı yitirdik. Temennimiz bu sayının artmaması. Şehitlerimize rahmet, yakınlarına sabır, yaralılara acil şifalar diliyorum. Ocaklar söndü. Çocuklar babasız; babalar, analar evlatsız; bacılarımız eşsiz kaldı. Kimi daha nişanlı, kimi 6 aylık bebesini daha doyasıya koklayamamış, bir yastığa başını koyacağı eşini daha çocuklarını büyütemeden toprağa vermiş.

Ey vicdansızlar! Bu eylemi gerçekleştirdikten sonra cenaze törenlerini keyifle izliyorsunuz, toprağa gömdürdüğünüz vatan evlatlarının çocuklarının, eşlerinin, anne ve babalarının ekrandaki gözyaşları vicdanınızı hiç sızlatmıyor değil mi?? Nerde? Sizde vicdan olsa bu eylemlere son verip bir daha yapmazdınız?

Ne istiyorsunuz? Ayrı bir devlet olmak mı? Türkiye Cumhuriyetinden ayrılma mı? Buna asla izin vermeyiz ama ayrılsanız gücünüz devlet olmaya yetecek mi? Neyi paylaşamıyorsunuz? Bu ülkede geçmişte bazı sıkıntılar çekmiş olabilirsiniz. Ancak bunun çözüm yolu terör yaratmak mı? İnsanları öldürmek mi? Neden insanca, kardeşçe yaşamayı denemiyorsunuz? Bugün size destek veren ülkeler sizi düşündükleri için mi yapıyor sanıyorsunuz? Onların amacı yıllardır olduğu gibi devletimizin güçlenmesini engellemek. Siz de bu amaçlarına çanak tutuyorsunuz. Hem sizden, hem bizden bunca kayıplar, acılar yaşanıyor. Ülke ekonomisi bu gereksiz savaş yüzünden büyük zarara uğruyor.

Elinize ne geçiyor? Bugüne dek ne kazancınız oldu? Bundan sonra ne olacak? Bence bir hiç. Hiçbir zaman dostumuz olmamış, ama dost görünen gizli düşmanlarımız ellerini ovuşturuyor. Hem size, hem bize silah satıp ekonomilerini güçlendiriyor. Biz kalkınmaya harcayacağımız parayı teröre yatırıyoruz.

Bana birileri gene kızacak ama bugünlere gelmemizde iktidarın payı da yok değil. Yılanın başı tam ezilmişken, liderleri Apo şerefsizi yakalandığında “Vatanım için her türlü desteği vermeye hazırım” diye korkudan yalvarırken, bugün burnundan kıl aldırmıyorsa bunda iktidarın da suçu var. Biz Çözüm Süreci denilen saçmalığa karşı çıkarken kimseyi dinlemediniz, her zaman olduğu gibi. Bildiğinizi okudunuz, uyuyan devi uyandırdınız.

Valilere, komutanların operasyonlara çıkmasına izin vermemeleri için yazılar gönderdiniz, kışlalarından çıkarmadınız. “PKK’lılar askerlerimize el sallayarak geçerken sabrettik” diye itiraf eden sizdiniz. Çözüm sürecinde siz uyudunuz, düşman uyumadı. Asfalt yolları kazıp altına mayınlar döşenirken siz askerlerimizi kışlada hapsettiniz, görmelerini engellediniz. Davutoğlu “İki yıl boyunca PKK sığınak yaptı” diye demeç verdi. Peki, o zaman hükümet kimdi? Bunlara muhalefet mi engel olacaktı? Yalnız Fetö’ye değil, PKK’ya da ne istediler de vermediniz? Bu konuda “’akil” olmak değil “akıllı” olmak gerek.

Ama “Seni başkan yaptırmayacağız” deyince kandırıldığınızı anladınız. Bu kadar mı safsınız? Neden biz kanmadık? Baştan beri gerçekleri görüp uyardığımızda neden bize kulak asmadınız. Bunların bu haltı yiyecekleri belli değil miydi? İktidara geldiğinizde neredeyse sıfıra düşmüş terörü yeniden siz hortlattınız. Daha önceki yazılarımda yıl yıl şehit sayılarını verdim. Son iki yılda şehit sayımıza bir bakın. Bini aştı.

Ya 7 Haziran seçimleri sonrası “Türkiye’nin partisi olacağız” diyen vatandaşa ne demeli? Böyle mi Türkiye’nin partisi olunuyor? Teröre karşı tavrınızı açıkça ortaya koysanız bu iş böyle olmazdı? Ha engelleyemiyorsanız, söz geçiremiyorsanız bunu açıkça belirtseydiniz. Bunlar çığırından çıktı, deyin. Bizi dinlemiyorlar deyin. Onlara destek verdikçe kendi seçmeninizin gözünden de düştüğünüzün farkında mısınız?

Ve iktidara oy veren seçmenler. Muhalefet vekilleri PKK cenazesine gitti diye bu olanları onlara yükleyemezsiniz. İyi düşünün. Cenazeye giden mi, yoksa bu eylemlere, teröre zemin hazırlayıp bunlarla her türlü görüşmeyi yapıp, mutabakat sağlayan, onlarla birlikte ortak bildiriler yayınlayan iktidarınız mı suçlu? Yollar yaptılar deyip ekonominin dibe vurmasını, doların 3,60 TL olmasını, terörü azdıranların kimler olduğunu görmezden gelmeniz gerçekleri değiştirmez. Yaptıkları yolların mayın döşenmesine de bunlar izin verdi. Bunu da unutmayın.

Ve doğulu yurttaşlarımız. İsterseniz Kürt olun, ama şu anda TC vatandaşısınız. Atamızın dediği gibi kendinizi Türk gibi hissediyorsanız ırk önemli değil. Hepimizin kardeş olduğunu ve bu topraklarda daha uzun yıllar birlikte yaşatacağımız inancını unutmayın. Bizi bölmelerine izin vermeyin. Hainlere yardım etmeyin. Suçluları korumayın. Hep birlikte bu güzel vatanı cennet yapalım. Saygılarımla hoşça kalın.