Zamanında orucumu tuttum, sağlığım elvermeyince tutamaz oldum. Yalanım yok, 5 vakit namaz kılmadım. Elimden geldiğince Cuma ve bayram namazlarını kaçırmamaya çalıştım. İnancım var. Ama hiçbir zaman namaz kılmayana “Namaz kılmayan hayvandır” diyen yaratık gözüyle bakmadım. Bana göre her koyun kendi bacağından asılır. Sen ey profesör bozuntusu ve AKP seçmeni namaz kılıp, oruç tutuyorsun da dinimizde yasak olduğu halde iktidara nasıl çalsınlar, oyum yine onlara diyebiliyorsun? Yazık sana ve senin gibi düşünenlere. İsterseniz bu yaratıktan değil de gerçeği Kuran’dan öğrenelim.

Namaz kılmayanlar için neler söyleniyor, bakalım? Her mezhep hemen hemen aynı görüşe sahip. Hanefîlere göre namaz kılmayan fasıktır. Namaz kılıncaya veya ölünceye kadar hapsedilir ve dövülür. Malikilere göre vaktin sonuna kadar beklenir, bu süre sonunda kılarsa serbest bırakılır, kılmazsa ceza olarak(kâfir sayarak) öldürülür. Şafiilere göre vaktin sonuna kadar beklenir, sonra tövbeye davet edilir. Tövbe edip namazını kılarsa, serbest bırakılır. Aksi halde ceza olarak öldürülür. Hanbelîlere göre namazı tembellik gösterip terk eden kimseyi devlet başkanı veya naibi namazı kılmaya davet eder. Eğer sonraki namazın vakti daralıncaya kadar kılmazsa katli vaciptir(Necati Yeni el, Hüseyin Kayapınar, Sünen-i Ebû Davud Terceme ve Şerhi c.2, s.112) 

Siz böyle bir hükmün, Kuran’da Allah tarafından bahsedildiğini hiç okudunuz mu? Allah boşuna Kuran’a sarılın demiyor. Hüküm Allah’ındır, ondan başka din ve iman adına hüküm verecek kimse yoktur diye açıkça söylüyor bizlere. Allah Kuran’da çok kesin kurallar koymuştur. Toplumun huzuru ve adaletli bir düzenin kurulması için, halkın uyması gereken kanunlarını, çok açık bir şekilde belirtmiştir. Tekrar söylüyorum bu hükümler, toplumun düzenini kurmak adına verilmiş hükümlerdir.

Kuran’ın emrettiği iman esasları ise, bizzat kişisel olarak sorumlu olduğumuz ibadetlerdir. Namaz kılmak, oruç tutmak, zekât vermek, hacca gitmek, şahadet getirmek. Bu ve buna benzer birçok konu bir Müslüman’ın kendi imtihanı ile ilgilidir. Kimse bunlara karışamaz, zorlayamaz. Allah zaten Kuran’da bizleri imtihan ettiğini söylemiyor mu? Nasıl olurda bir insanın imtihanına müdahale ederiz ve “Sen namaz kılmıyorsun, oruç tutmuyorsun” diye ceza veririz veya onlara “hayvan“ deriz? İbadetler Allah ile kul arasındadır. Namaz kılmıyorsa onun sorunu. Bu konuda Kuran’a baktığımızda, bırakın namaz kılmayana eziyet edip, öldürmeyi, kılınmayan namazın sonra kılınmasından dahi bahsedilmez.

Öyle namaz kılanlar var ki, gösteriş ve menfaatleri adına namaz kılarak, toplumda bozgunculuk yaparlar. Allah bu türlü namaz kılanlara Maun suresinde şöyle der: “Yazıklar olsun o namaz kılanlara ki, onlar namazlarını ciddiye almazlar.” Böyle namaz kılanlara bile Allah, kulun bir ceza vermesinden bahsetmeyip, gerekeni kendisi yapacağını söylüyorsa, hiç namaz kılmayanlar hakkında kulun verdiği hükümler, Kuran’dan ne kadar onay alır? Ayrıca namaz kılan günah işlemez diye bir kural mı var? Şöyle bir araştırın “Kaç AKP’li namaz kılıyor, oruç tutuyor?” Kılsalar bile dinin gereklerini yerine getiriyor mu? Örneğin haram dedikleri içki içen AKP’li yok mu? Hep kendilerinden olmayanlar mı içiyor? Namaz kılıp, oruç tutup gayrimeşru çocuğu olan, imam nikâhı kandırmacası ile güya kendini zinadan kurtaran AKP’li yok mu?

Tüm bu düşünceler ışığında size sorsam “İslam dininde asıl olan, öncelik, amaç ibadet midir, iyi ahlak mıdır?” Ne dersiniz? Bunu özellikle sordum ki, konu daha iyi anlaşılabilsin. Kuran’ın bizlere rehber olarak indirilmesinin amacı, bizleri iyi ahlaklı bir insan olarak yetiştirebilmek adınadır. 

ÖBÜR DÜNYADA KİMİN YATACAK YERİ YOK?

Şu AKP seçmenini anlamıyorum. Yahu sizde nasıl bir beyin, nasıl bir ahlak, nasıl bir din anlayışı var, bir türlü çözemedim. “Diyanetin Görmez Gözü” başlıklı yazımın altına yapılan yorum aynen şöyle: “Bir kaç kötü örneği bahane edip Ramazan mübarek günde bu kötü örnekleri tüm Müslümanlara mal ederek, dindarlara, yüce İslam dinine, dinimizin önde gelenlerine, hocalarımıza saydırmış. Yatacak yerin yok Günay!” Helal olsun sana! Koca Diyanet, babanın kızına şehvet duymasına haram olmaz, diyor. Ben suçlu oluyorum. Sen kızına şehvet duymayı normal mi sayıyor musun? Laiklik kadar başınıza taş düşsün, tüm savaşlar laiklikten çıkmış. İslam devletlerinde, Osmanlıda laiklik mi vardı, ta Viyana’ya kadar giderken? Atatürk heykellerine put diyen zat türbelerden medet umanlara neden ses çıkarmıyor, demem yüzünden mi yatacak yerim yok? Birilerini Allah, peygamber ilan etme seviyesine gelenler Müslüman, ben değilim öyle mi?

Asıl öbür dünyada sizin yatacak yeriniz yok. Siz değil misiniz, Allah’a şirk koşanı alkışlayan? Siz değil misiniz, çalsın deyip partiye, liderine destek çıkan? Senin liderin değil mi, “Siz ne yapıyorsunuz? Ben haşa Allah’ın vasıflarını taşımıyorum. Günahkâr oluyorsunuz.” diyemeyen? Kusura bakmayın, ben her zaman dediğim gibi sizin bu yarattığınız dinden değilim. Ben Müslümanım. Allahın varlığına, tek olduğuna, peygamberine, kitabı Kuran’a inanırım. Öbür dünyayı ben değil siz düşünün. Her suça kılıf uyduranlar, yalan ve iftiralarla halkın temiz din duygularını sömürerek kandıranlar, halk yoksulluk içinde orucunu açarken devletin parasıyla iftarlar düzenleyenler, sülalece durmadan ülke gezenler düşünsün. Ben çoook rahatım. Saygılarımla, hoşça kalın.