Üç semavi dinin kutsal ve mübarek gördüğü kadim bir şehir. Kur’an-ı Kerim’de (1) Kudüs ( mescit -i aksa) “çevresini mübarek kıldığımız yer” olarak ifade edilir. Peygamberimizin (s.a.v) Yüceler Yüce’sine yükseldiği miraç yolculuğunda dünya üzerindeki son menzilidir. Kudüs , bu kutsi yolculuk öncesi bütün Peygamberlerin Hz. Muhammed (s.a.v) imamlığında cemaat oldukları yeryüzünün şerefli bir parçasıdır.
Kudüs, dünya barışının zembereğidir. Bu zembereğin insanlar eliyle kurcalanması dünyayı felakete götürür. Dünya üzerindeki bazı şehirlerin ve yerlerin kendilerine göre aura değerleri vardır. Tıpkı insanların ve canlıların aura alanları gibi. Bu aura değerinin etki alanı Kudüs gibi kentlerde çok yüksektir. Dolayısı ile bu tip şehirlerin kaderleri sadece kendi coğrafyasında sınırlı kalmaz, bazen dünyayı da tesir eder. Dünyanın kuruluşundan bu yana o coğrafya birçok savaşlara sahne olmuştur.O topraklarda yaşayan peygamberler ve yaşantıları asırlarca derin izler bırakmıştır. O yerlerin üstündekileri ve altındakileri , dağı taşı toprağı hikmetini tam olarak bilemeyiz bazı yerleri kutsallaştırabilir. İnsanların o noktalar vazgeçilmez kutsalları olarak kabul görür. O yerler dünyadaki egemenliğin ve gücün bir nev’i sembolleridir.
İşte Kudüs ’de böyle kutsal bir şehirdir. Dünyaya mal olan sembol bir şehirdir. Bütün kutsalların kesiştiği bir merkezdir. Semavi inanışların hür ve serbest yaşanıldığı bir coğrafyadır. Barışın düğümü hoşgörünün zirvesidir. Aynı zamanda en dehşetli katliamların  yaşandığı tarifi mümkün olmayan zulümlerin sinesinde saklandığı kadim bir şehirdir , Kudüs. İsrail devleti , ABD neden Kudüs üzerine bu kadar oynuyor ? ABD’nin aldığı “Kudüs başkent “ kararı ne demektir? Ne manaya geliyor ve bizi hatta bütün dünyayı neden be derece ilgilendiriyor ? En başta şunu söyleyelim ki ABD , Kudüs başkent kararını rastgele almadı.Bir takım lobilerin baskı ve tesiri sonucunda alınan bir karar da değildir. ABD’nin “ bu hatalı ve acele alınmış “ kararından dönmesini beklemek de ham hayaldir ?

Bu karar ile başta İslam dünyası ve dünya kamu oyu test edilmektedir. Sinir uçlarına dokunularak tepkilere göre projenin ileri adımları kararlaştırılacaktır. Kudüs işgali Evangelizmin ve siyanizmin ortak bir projesidir. Bu projenin üç ayağı vardır. İsrail , ABD ve İngiltere. 200 yılı aşan bir süreç içerisinde bu proje ilmek ilmek işlenmektedir. Son düğümü kıyamet savaşları diye geçmektedir. Merkezi Kudüs , beyni İngiltere ve komiseri ABD olan bir dünya hayali kurulmaktadır.
Yaşadığımız dünya savaşları , İslam coğrafyalarında karışıklıklar, terör hadiseleri ve orta doğudaki vekalet savaşları bu projelerin birer adımlarıdır. Şimdiye kadar “Büyük İsrail projesinin gerçeklemesi için “ ABD silah sanayisi ve silahlanma gücünü ele geçirmiş durumdadır. İngiltere gizli ve geniş organizasyonların merkezi konumunu yönetmektedir. İsrail bu projenin ekonomi ayağını yürütmektedir. Amma işin sonucundan başlayarak olayları yorumlamaya devam edelim. ( devam edecek )