Küçük menderes nehrimizin uzunluğu 175 km dir. Bu alanda topraklarımız  can suyu ile hayat buluyordu. Bu nehrin sayesinde tarımsal alanlarda sulama yapılıyor, maliyeti düşük sulama gerçekleşiyordu. Bizler yıllardır bu menderes sayesinde yaşıyorduk. Artık Türkiye’de en kirli nehrin 2.nci sırasındayız. Havzamız su , toprak olarak ağır metal ve radyoaktivite kirliliği altındadır.
Sularımız çekilmiş ve çölleşmeye gidilmektedir. Bu konu yada yılladır dile getirmekteyiz.
Ziraatçı kardeşlerimiz zirai mücadele yaptıkları ilaç kutularından tutunda sanayi atıklarını plastik ambalaj çuval vs gibi atıklarını o güzelim nehrimize bıraktıklarını görüyoruz. Ayrıca Ödemiş ve Tirenin kanalizasyonu salınmaktadır. Bu acı tabloyu bir dur demeliyiz.
Dünyanın en verimli ovasından bahsediyoruz. Küçük Menderes nehrimiz bir zamanlar hayat veriyordu. Kıyısında lokantasından tutun, kenarında yüzmeden, 175 km alanın 93 km alanı tamamının sulandığı içinde balıklarıyla , kuşlarıyla süslenen hayat kaynağı şimdi ölüm saçıyor. Kirliliği ile yer altı sularına zarar vermesinden , bazı kaçak sulama yapan ziraatçılardan ve sanayi atıklarından ölüm alanı olmaktadır.
Tarım arazilerimiz zehirlenmektedir. Zaman zaman basından okuduklarımızda yapılan ölçümlerde zehir saçıyor 4.ncü sınıf su denilmekte . Ama hala bir önlem alınmamaktadır. Kirliliğin yansıra kurumakta ve çölleşmekte olan küçük menderesimize sahip çıkalım. Feryadımız  can damarımız nehrimizin güzelliği eski haline getirilmesidir. Küçük Menderes sanayi veya Atık kanalizasyonu değildir. Doğal nehrimizin kirletilmemelidir.
Bölge halkı bu pis kokudan mustarip , özellikle yaz aylarında kötü koku yaşama olumsuz etkilemektedir.  Bu konuda yetkililerden çözüm bekliyoruz. Temiz nehir bizlerinde hakkı.
Ağır metal yar kokusu nehrin kirliliğine sebep olduğu uzmanlar tarafından belirtilmektedir. Kuraklığı yanı sıra koku ve kirliliğinden dolayı daha da olumsuz boyutlara ulaşılmaması için dur diyelim. Yıllardır köşemizde yazıyoruz. Zaman zaman Dernek olarak dilekçe ile müracaatlarımızı yapmamıza rağmen bir arpa boyu gelişme olmadı. Atalarımızın bıraktığı bu mirasa sahip çıkalım. Yok olmasın nehrimiz can damarımız.
Temiz nehir görsün neslimiz.
Berrak aksın Nehrimiz. 
Balıklar yüzsün , Söğütler süzülsün.
Eskisi gibi günlerimiz.
Yayılsın kuzularımız . İçilsin sularımız
Temiz bulsun gelecek neslimiz.
Küfretmesin Gençliğimiz.


Yeşil Tire , Temiz Çevre , Berrak Nehir , Gürültüsüz Şehir, Sağlıklı İnsan 
Huzurlu Kent  için El Ele.