22.06.2016 Çarşamba günü tesadüfen gece saat 10.30’ a kadar falan İlçemize çok yakın mesafede bulunan Bayındır ilçesindeydim. Şehir ramazan olması münasebetiyle gayet sakindi. Ancak benim oradan ayrılmamın ardından menfur terör saldırısının gerçekleştirilmiş olmasını öğrenmek kaygılarımı arttırmıştır. Bölgemizin en sakin ilçelerinden birinde bu saldırının gerçekleştirilmiş olması akıllara binlerce soru getirmektedir. Bereket versin herhangi bir can kaybı yaşanmamıştır. Ancak bir kez daha yakından gördük ki terörün dini, kitabı, namusu, partisi, yanı yönü yoktur terör terördür ve kan içmek, kan akıtmak terörün tek gayesidir.

        Hepimizin ailesi, çoluğu çocuğu var hepimiz gece veya gündüz memleketimizin çarşısında pazarında memleket olmanın verdiği güvenle dolaşmakta, gezmekteyiz. Bu gün burnumuzun dibindeki Bayındır ilçemizde bu hadisenin vuku bulması artık hiç bir şeyin güvende olmadığını bizlere göstermiştir. Burada kişi ve şehir güvenliğini sağlayan Emniyet güçlerine çok görev düşmektedir, ancak vatandaş olarak bizlere de çok görev düşmektedir. Yaşamak istiyorsak, güvende olmak istiyorsak en ufak bir şüpheyi dahi değerlendirip yetkilileri uyarmalıyız. Burada olmaz,  bize olmaz diye bir kural yok, Bayındırda olanın Tire’de olmaması garantisi hiç yoktur.

        Binlerce insanımızı kurban verdiğimiz bu terör belasından kurtulmanın artık tek reçetesi kalmıştır, o da millet olarak top yekûn bu teröre geçit vermemektir. Artık hepimiz her şeye şüpheyle yaklaşmalıyız, Devlet millet işbirliğiyle üstesinden gelinmeyecek hiçbir sorun yoktur.

        Bayındır ilçesine yönelik düzenlenen bu saldırıyı lanetliyor, Bayındır sakinlerine geçmiş olsun dileklerimle tüm insanımızı uyanık olmaya davet ediyorum.

Hoşça kalın sağlıkta kalın.