12 Haziran 2011 Tarihinde yapılan seçimlerden yazdığım“Seçim” Başlıklı yazımdan sonra yine seçim başlıklı ikinci yazım bu olacak değerli okurlar. 12 Haziran Seçimlerinden sonra yazmış olduğum yazıyı şöyle bir hatırlayacak olursak, 484 insan evladının aç bırakıldığını değinmiştim. Tabi bu tespitim o gün toplumdaki bazı kesimlerce tepki almıştı. Ancak 30 Mart 2014 seçimlerinde sandık görevlilerine partili partisiz ayrımı yapılmaksızın kumanya gönderilmesi etkili olduğumuzu göstermektedir. İlçe seçim kuruluna bu tutumundan dolayı teşekkür ederim.

        Bu seçimlerde ilçemizde şaibe vardır demek doğru olmaz ancak kafalarımızda bazı soru işaretleri oluşmadı da değil. Bu noktada eleştirim İlçe Seçim Kurulana olacak çünkü gelişen olay doğrudan orasıyla alakalı bir olay. Bilindiği üzere bir zamanlar Kamu varlığımız olan Tekel hükümet tarafından özelleştirilmiş ve orada istihdam edilen işçilerimiz kamu kurumlarına 657 Sayılı Devlet Memurları Kanuna tabi 4/C statüsünde istihdam edilmiş ve bu kanuna göre devlet memurlarının yararlandığı bütün haklardan yararlanmayı istemek haklarıdır. Ancak İlçe seçim Kurulumuz bu arkadaşlarımıza 4/C’li oldukları için görev vermeyerek ayırmıştır. İş sadece bununla sınırlı olsa iyi bu arkadaşlarımızın mahkeme kararı itirazlarını dahi mahkeme kalemleri 4/C’lilerin itiraz hakkı yok diyerek zaman zaman geri çevirme cür’etinde bulunmuşlardır. Şimdi soruyorum Tire adliyesindeki hukukçulara 4/C’liler insan mı değil, vatandaş mı değil ya da hukuk önünde sizlerden eksikliği nedir? Nedir bu 4/C’li düşmanlığı ne yaptı bu insanlar haklarının peşine düşmekten başka?

        İlçe Seçim Kurulu Sandık personeli seçerken 4/C’li kriterini icat etmiştir. Peki sandıkta görev yazdıkları ve yazmadıkları diğer personel de başka ne gibi kritere öncelik vermişlerdir? Doğrusu merak konusu oldu? Sayın Başkan bunu açıklarsa sevineceğiz ve en azından zihinlerimizde soru işareti kalmayacaktır. Yemek işini çözdüler ama maalesef başka bir durumun zuhuruna da sebep oldular. Şimdilik zihinlerimizde soru işareti olarak duran bu durum eğer açıklanmazsa şaibe olarak yer edecektir?

        Hoşça kalın, Sağlıkta kalın.