Geçtiğimiz günlerde hunharca öldürülen sevgili Özgecan’ın acısını yaşadık yaşıyoruz.
Kültürüyle özüyle farklı bir kimliğe sahip olan ülkemizde bu tip ifadesi zor adı konulamayan olayların yaşanması, çok üzücü ve ülkemiz adına incitici bir durum.
Allahu Teala insanları var ederken onlara iki mertebe vermiştir. Biri yüksek bir mertebedir ki kişi insanlığının kulluğunun hakkını verirse melekler aleminden daha yüksek bir mertebeyle müşerref olur. Bir diğeri ise nefsine ve şehvetine esir düşmüşlerin sureta insan görünseler de mana da hayvandan daha da aşağı bir mertebede olmalarıdır. Bu noktadan baktığımızda bu caniliği yapanın hak katındaki mertebesi aşikârdır.
Allah'ın hükmünü henüz dünya'da iken verdiği bu caninin cezasını, bizler de insanlık vazifesi olarak, masum kardeşimizin hakkını savunmamız, üzerimize düşen görevi en iyi şekilde yerine getirmemiz gerekiyor.
 
Bunu yaparken toplum olarak daha sağduyulu ve hassas olmamız gerekiyor. Acı hepimizin acısı. Etnik kimliği hiç fark etmez. Hepimizin içi acıyor. Bundan pay koparmak isteyenlere asla fırsat vermemeliyiz. Milletimizin ve bir ailenin hunharca katledilen bir masumun üzerinden siyaset veya bu tip olaylarla kargaşa çıkarmak hoş bir durum değildir. Unutmayalım şeytanın en huzursuzluk çıkardığı yerler düğünler ve cenazeler. Bu ortamlardan muhakkak istifade etmek insanları birbirine düşürmek ister. Onu başarıya ulaştırmayalım. Sesimizi adaletin yerini bulması için çıkaralım. Asla kargaşaya fırsat vermeyelim. Bu durum Özgecan’ımızın ailesini de çok incitir. Tıpkı cenaze evinde miras kavgası yapanların durumuna düşmeyelim. Bu cenaze Türkiye’mizin ve bugün ülkemiz yasta.. istisnai bir durum olarak asla görülmemesi gereken bu olay da başta RTÜK olmak üzere MEB ve Aile ve Sosyal Bakanlığı biran evvel ciddi anlamda harekete geçmeli daha fazla öngörüler alıp insanlara sunulmalı..
Psikolog sosyolog aile danışmanları daha çok çalışmalı maddiyatı bir kenara bırakarak mahalle mahalle millet bilinci ile bütün insanlara ulaşabilmeliler..
İnsanlarımızın gidişatını çizen diziler maalesef geçerli bir eylem oluşturuyor halkımızın hayatın da bunun içinde daha örnek alıcı film ve diziler sunulmalı topluma. Buna çizgi filmler de dahil..
Bunu Söylemek çok zor belki ama Özgecan’ımızın Rabbimizin rahmetiyle haşr olduğuna inanarak ifade etmek isterim ki Özgecan bir silkeleniş olsun ve anneler ağlamasın, Özge canlar öldürülmesin.
Masum yavrumuza kardeşimize bu caniliği yapan yaratığın da idam ile cezalandırılması gönlümüzden geçendir ve idam cezasının biran evvel yürürlüğe girmesini de talep ediyoruz. Yasalaşması geç kalınmış bir kanunun bekletilmesi acımızı büyütür. İdam cezasının özellikle bu tip suçlarda kamu vicdanını rahatlatan yönü dikkate alınarak yeniden gündeme alınmalı. İdam cezası toplumun bu vahşice cinayetler için beklentisi olmuştur.
Özgecan’a Allah’tan rahmet diliyor acılı ailesine başsağlığı diliyorum Rabbim sabırlarını artırsın yüreklerine inşirah salsın.


BU KÖŞE YAZISI YORUMA KAPALIDIR!
(Yapılan olumlu ya da olumsuz hiçbir yorum yayınlanmayacaktır!)