Terörün iyisi kötüsü olmaz. Ne zaman nerede vuku bulursa bulsun bu kabul edilemez. bu düşüncelerimle Fransa’da yaşanan terör saldırılarını kınıyor, böylesine alçak saldırıların bir daha yaşanmamasını temenni ediyorum.

Hemen hepimiz Fransa’da  yaşanan olayları biliyoruz. Çünkü dünya basını Charlie Hebdo Dergisi’ne yapılan saldırıyı günlerdir birinci haber olarak veriyor. Herkes Fransa’ya kilitlendi ve bir anda sanki terörün yaşandığı tek ülke Fransa oluverdi. Yıllardır dünyanın çeşitli yerlerinde müslümanlar terör saldırıları ile katledilirken kimsenin kılı kıpırdamazken milyonlarca kişi Fransa’nın Başkenti Paris’te terörü lanetledi. Keşke dünya sadece avrupa ülkesi olan Fransa için değil de terörün yaşandığı tüm ülkeler için tek yürek olsaydı.

Geçtiğimiz gün Fransa’nın Başkenti Paris’te milyonlarca kişi Hepimiz Fransayız, hepimiz Charlie Hebdo’yuz dedi. Hatırlarsanız yıllar önce Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink öldürüldüğünde de hepsi Hrant olmuştu, Ermeni olmuştu.. Peki neden hiç kimse Türk olmuyor, Müslüman olmuyor?

Türkiye’de buna benzer birçok terör saldırısı gerçekleşmedi mi? İstanbul’da, Ankara’da, Hatay’da yüzlerce sivilin ölümüyle sonuçlanan onlarca saldırı düzenlenmedi mi? Hangi ülke vatandaşı yada hangi Devlet Başkanı geldi de Türkiye’de eylem yaptı? Her biri oturdukları yerden ikişer satır mesaj yayınladı hepsi bu. Biz Türkiye olarak terör olaylarına alışkınız. Alışkın olmadığımız tek şey ise, gerektiğinde dünyanın teröre karşı tek yürek olabildiğini görmektir.

Paris’te teröre karşı düzenlenen yürüyüşe en az 50 ülkenin Devlet Başkanı eşlik ederken, toplamda 1.5 milyon kişi düzenlenen yürüyüşte“Teröre Hayır” dedi. Herkesin kol kola girip yürüdüğü bu eylem, bütün dünya televizyonları tarafından canlı olarak yayınlandı. Hal böyle olunca insanın içi acımıyor değil. Güzel ülkem Türkiye’de onlarca terör saldırısı düzenlendi. Binlerce müslüman farklı ülkelerde terör saldırılarında hayatını kaybetti.

Daha geçtiğimiz gün İstanbul’un göbeğinde bir terörist kendini canlı bomba yaparak, cüzdanını kaybetme bahanesi ile gittiği Polis Karakolu’na saldırı düzenledi. Bu saldırıda 1 Polisimiz Şehit oldu. Kim terörü kınadı? Kim geldi Ankara’da yürüyüş yaptı? Hangi televizyon “Dünya Şokta” başlığını attı?

Belli ki hiçbiri Fransa’da yaşanan saldırılar kadar çarpıcı değildi. Müslüman ülkelerde yaşanan terörü  tanımayıp da Avrupa ülkesi olan Fransa’da yaşanan terör saldırısını lanetlemeye giden devlet başkanlarını tebrik eder, aynı hassasiyeti Türkiye, Filistin, Suriye, Afganistan ve Irak’ta yaşanan terör saldırıları için de bekleriz.

Ülkemde yaşanan terör saldırılarının Avrupa Ülkeleri tarafından kale alınmadığı sürece ben de Fransa’da yaşanan olaylara fransız kalmayı yeğlerim. Saygılarımla.