Tire Devlet Hastanesi’nde öneki gün düzenlen kokteyl ile hemşire ve ebelerin günü kutlandı. Programa hastane yönetimi, doktorlar ve hastane çalışanlarının yanı sıra protokol üyeleri de katıldı.

 

Kamuran KIZILBOĞA / Büyük Tire Gazetesi

 


12-18 Mayıs Hemşirelik Haftası ve 5 Mayıs Ebeler Günü kutlamaları için önceki gün Tire Devlet Hastanesi kafeteryasında bir kokteyl düzenlendi. Kaymakam Hüseyin Ergi, İlçe Jandarma Komutanı Serhan Varol, Emniyet Müdürü Fatih Kiremitçi’nin konuk olarak katıldıkları kokteylde; hemşire ve ebelerin yanı sıra hastane yönetimi Op. Dr. Fatih Hayali, Nuray Ekşin, Okan Albayrak, Mehmet Emin Katrancı, Hüseyin Karaoğlanoğlu, Elife Özkan, doktorlar, diğer birimlerde çalışan hastane personeli de yer aldı.

 


KUTLAMA PROGRAMINA PROTKOL ÜYELERİ DE KATILDI
Tire Kutsan Anadolu Lisesi öğrencilerin oluşturduğu müzik grubunun söylediği şarkılar ile başlayan programda Sağlık Bakım Hizmetlerinden Sorumlu Hastane Müdürü Nuray Ekşin ile Hastane Yöneticisi ve Başhekimi Op. Dr. Fatih Hayali birer konuşma yaptı.

 


Ekşin konuşmasına hemşirelik mesleğinin çeşitli tanımlarını sunmakla başladı. Sonra, Tire Devlet Hastanesi’ndeki ilk görev yıllarını ve o zamanlar yaşadıkları sıkıntıları anlatarak günümüzdeki gelişmelerden örnekler verdi.

 


“HEMŞİRELERİMİZ ÇOK ÇALIŞIYOR”
Başhekim Hayali ise konuşmasında; “Hemşirelik temelinde sevgi, şefkat ve beceri barındıran bir meslektir. Hemşireler, hekimlerin sağ koludur. Tedavi sürecinde bizzat yer alan hemşirelerin yaptıkları bu hizmet büyük zorluklar içermektedir. Hemşire sayımız az. Fakat ülkemizde maalesef hemşirelik sektöründe yeterli sayıya sahip değiliz. İnşallah ileriki yıllarda bu eksiklikler giderilecek ve daha çok hemşire olacak. Türkiye genelinde hastanelerdeki yatak doluluk oranı % 40-60 civarında iken bizim hastanemizde bu oran 2012 yılında % 95 olmuştur. Bu da hastanemizdeki hemşirelerin ve ebelerin daha çok çalıştığını göstermektedir. Hemşirelerimiz ve ebelerimiz bazı aylarda 7-8 kez nöbete gelmektedir. Bu çok yüksek bir sayıdır.” dedi.

 


TİRE HASTANESİ’NDE 135 HEMŞİRE, 30 EBE GÖREV YAPMAKTA
Programın devamında hemşirelik mesleğinde 30 yıl görev vermiş deneyimli hemşireler; Hürriyet Çakır, Hüsniye Kamalı, Günnar Petin, Emine Dal’a protokol üyeleri ve hastane yöneticileri tarafından teşekkür plaketi verildi. 127 bayan, 7’si erkek toplam 135 hemşirenin ve 30 ebenin görev yaptığı Tire Devlet Hastanesi’nin kafe bölümünde yapılan kutlama kokteylinde, hastane çalışanlarından Yusuf Seven’in çektiği fotoğraflardan oluşan “Işığın şehri Tire” isimli fotoğraf sergisi de konuklarca takip edildi. Katılımcılar ikramların yapılmasında sonra kokteyl salonundan ayrıldı. Çıkışta tüm katılımcılara birer canlı çiçek hediye edildi.

Editör: Haber Merkezi