“Varlığım Türk varlığına armağan olsun”

 

         2014 gidiyor ama bizim görecek hesabımız var, yenidünyada giden gittiğiyle kalmayacak, giderken hesabını da alıp gitmeyecek, önce hesaplaşmalıyız gidenle değil mi?

2014 Yılı 31 Aralığa kadar Sivil Toplum Kuruluşu olarak faaliyetlerini sürdüren sendikamız bu tarihten itibaren artık Anayasamızın başlangıç maddesinin son hükmü olan “Türk Milleti Tarafından, demokrasiye âşık Türk evlatlarının vatan ve millet sevgisine emanet ve tevdi olunur.” Hükmü gereğince Demokratik Hukuk Devleti Türkiye Cumhuriyetinin vazgeçilmesi mümkün olmayan bir organı olarak önce Anayasamızın sonra Vatanımızın bölünmez bütünlüğünün yılmaz bekçileri olarak faaliyet gösteren bir kurum olarak yolumuza devam edeceğiz. Biz bunu yaparken bizlerin gözlerimizin içine bakarak bu memlekette bizimle dalga geçercesine müdür puanlayıp, sözüm ona mülakatla yandaş yoldaş atamalarda bulunan idareler bazı büyüklerinin yaptıkları gibi “Yanlış yapmışız, kandırılmışız” gibi ifadeler kullanarak geri adım atacaklar mıdır? Baskı altında Memurun Toplu Sözleşmesinin altına imza koyduğunu söyleyen yandaş sendika acaba bu yanlışından ricat ederek çalışan ve emeklinin kendileri yüzünden uğradığı zararın tazmini yönünde herhangi bir çalışma yapacak mıdır? Yoksa yandaşlığa devam mı edecektir? Türkiye istatistik kurumu 2015’de bir gün olsun enflasyonun gerçek rakamlarını açıklayacak mıdır? Doğu ve Güneydoğu illerimizde Türkiye Cumhuriyeti Devleti varlığını göstererek terör örgütü tarafından atanan sözüm ona Vali, Kaymakam, Güvenlik gücü, Vergi Memuru, Hâkim, Savcı vb. ile kurulan terör kurumlarının kökünü kazıyacak mıdır? Dersim(iz) yüzleşmek isteyenler, yanlış kitaptan ders çalıştıklarını görerek gerçek dersleriyle yüzleşecekler midir? Malın büyüğünü götürenler şurada dururken, yarım kilo baklavanın lafını edenler, rücu ederek malın büyüğünü götürenlere Allaha sığınıp bir kelam edecekler midir? Korku ve baskıların sonunda tarih boyunca olduğu gibi başkaldırılar gelecek midir? (Umarım korku imparatorluğu biter ve başkaldırışlar başlamaz)

        Milletin anası ağlarken vekil maaşlarına yapılacak artırımlar için bu millet üç gün konuşur dördüncü gün unutur diyen, benim oğlumu da sınavsız atamak istediler ama oğlum istemedi, bunlar yapılıyor diyerek konuyu normalize etmeye ve devlet yönetmeye çalışanlardan bu millet 2015’te kurtulacak mıdır? Liste daha çok uzun da değerli okurlar. Bu kadarı yeter sanırım.

        Evet, biz 2014’ten hesabımızı sorduk, şimdi 2014’ün 2014 defa vicdanından hesap sorma vakti gelmiştir. Yıl bitmeden kendiyle hesaplaşıp vicdanını rahatlasa iyi olur, yoksa hesaplar düyun’a kalır ki ödemede, hesaplaşmada güçlük çekilir.

 

        2015 Yılının Milletime hayır getirmesini temenni ederim.