Güler yüz başarılı olmanın en keskin silahlarından  bir tanesidir…Bir şey yapmak ;bir ihtiyaçtan ,ya bir boşluğu doldurmaktan geliyor. Sırrınca Allah Resûlü (s.a.v.): “ tebessüm sadakadandır.” Demiş. Bu hadisi O’na söylemesine sebep olan ,cemiyet hayatındaki  psikolojiyi size seyrettireyim; somurtkan ,sert ,vurup-kıran , nemrut suratlı insanlar… Bunlar topluma  negatif enerjiden başka hiç bir şey veremez. Hiçbir katkı sağlayamaz.

       Fahri Kainat’ın efendisine ; “ Tebessüm sadakadır.”demesine sebep olmuştur.  Zira hadisler ;bir hatayı düzeltmeye olmayan bir ahlakın kurulması için sarfettiği  kelamlardır. O zaman  suratlar ne kadar  asıktı ki bunu söylemeye  ihtiyaç duyuyor.Benim Risale-i Nur Külliyatından  bulduğum ,güler yüz büyüleyicidir ve bir iksir hükmündedir.

       Her ne kadar kendi bilmez insanlar hadislere dil uzatmaya çalışıyorlarsa da biz onları Allah (cc) havale ediyoruz.Çünkü bütün hadisler bize peygamberimizin emaneti ve hediyesidir. Ömrümüzün sonuna kadar sadakatle ,ölene kadar onların koruyucusu ve savunucusu olmaya bizlerde yemin ettik.Bu bizim Efendimiz (s.a.v.) karşı bir görevimiz ve sadakatımızdır.

       Güler yüz ,semavi sofradır…Yüzümüz  ,simanız sofradır…Tebessüm ,sadaka …Ne demek?  Susuzluğunu gideren su,yani kelamımız lokma,ekmek gibi doyurmaktır.Kelam lokmadır.Sadaka sudur. Dolayısı ile tebessüm semavi bir sofradır,Maide-i Kur’an’iyedir….

        Güler yüz ,gündelik hayatın yorgunluğunu ,zevke ve lezzete dönüştüren sihirli bir davranıştır. Sihirdir… Güler yüz insanın kimliği ve kişiliğidir. Güler yüz insana ümit ve hayat verendir… Elektrik gibi doğru hayatları hareketlendirir.

       Güler yüz ,insanların ruhuna girme ,nüfuz etme yöntemi ve yoludur…Gönül’e giriyorsun…

        Hz. Peygamberimiz (s.a.v.)zamanında ,insanların en çok ihtiyaçları olan  yemek yedirilirdi…Sonra tebliğ edilirdi…Şimdi onun yerine ,alaka ,iltifat ,güler yüz ,sahiplenmek… sen benim için değerlisin demek…Ekmeğe ihtiyaç yok alakaya ve değer verilmeye ihtiyaç var…

       Sahiplenmeye ihtiyaç var…Güler  yüze  ihtiyaç var…Kucaklanmaya ihtiyaç var…Kucaklamaya ihtiyaç var….Kardeşliğe ihtiyaç var…Dostluğa ihtiyaç var…Yarenliğe ihtiyaç var…Samimiyete ihtiayaç var…Evrenselliğe ihtiyaç var…İnsanlığa ihtiyaç var…İnsan olan insana ihtiyaç var…

       Mesleğiniz ve makamınız ne olursa olsun  , bu saydıklarımıza sahip olursanız  ve bunların içersine anlatacaklarınızı anlatacaklarınızı koymak kolaydır…Karşıyı değiştirmek ve istediğiniz  yöne çevirmeniz kolay olacaktır.

        Karşı ki ,tarafı fethetmenin yolu  budur… “Bir tek ikram,muhabbeti; bir tek tokat adaveti (düşmanlığı) gösterdiği gibi” diyor Risale-i Nur’da …

       Benim sözüme direndiler …Ama güler yüzüme asla direnemediler… Güler yüz güven de olduğunu gösteren mesajdır…karşıya verilen güven mesajıdır.

       Güler yüz ,havuzun dolduğunu gösteren taşma olduğu gibi ,doyumun güvenin dışa taşımıdır… İçsel doyuma  ulaşanlarda olur güler yüz…İçinde kaos,fırtınalar olan kişide güler yüz olmaz..

       Güler yüz ,kelam gibi sihirdir,büyüdür…Güler yüz karşıya taşınmaktır…güler yüz karşıya giriş kapısıdır.Gireceğin yerin çıkışını bilmiyorsan oraya sakın girme..Bedenleriyle dünyada yaşayanlar,samimi olarak gülemezler…Bu dünyada kalpleriyle yaşayanlar gülerler…

      Yazıma son verirken , Ülkümüze yapılan bu hain saldırıları esefle kınıyorum. Ölenlere Allah (cc) rahmet diliyorum.Ülkemizin başı sağ olsun.Bu insi ve cini şer tabakalarını da yüce Rabbimin Müntâkim  ve Kahhar  Esmalarına havale ediyorum….

        Bu millet hep birdir,diridir ve rükuda Allah (cc) dışın da ,bu baş  asla eğilmez…Eğilmeyecektir…. Her zaman hakkın yanında dimdik yerini alacaktır.Tarih bunu bütün dünyaya hep gösterdi ve gerekirse bir daha gösterecektir.