Tire İlçe Gençlik Şurası Toplantısı’nda bir araya gelen gençler, Tire’nin sorunlarını ve çözüm önerilerini dile getirdiler.

 

 

Ercan ÇELİK / HaberTire

 

 

Tire’nin genç nüfusunu temsil eden, dernekler, öğrenci birlikleri, siyasi partilerin gençlik kolları başkanlarının katılım gösterdiği şura toplantısına, Tire Kaymakamı Hüseyin Ergi, Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, Tire İlçe Emniyet Müdürü Fatih Kiremitçi, MHP Tire İlçe Başkanı Bayram Demirel, SP Tire İlçe Başkanı Sadrettin Yakuter katıldı.

 

 

Toplantıda konuşmacı olarak yer alan isimler ise, Ak Parti Tire Gençlik Kolları Başkanı Efdal Gül, Tire Ülkü Ocakları Başkan Yardımcısı Ahmet Tabakoğlu, SP Tire Gençlik Kolları Başkanı Semih Taş, Tire Romanlar Derneği Gençlik Kolları Başkanı Veysel Bengi ve Tire Öğrenci Meclisi Başkanı Oğuzhan Caner oldu.

 

 

 

“TARİHİ MİRASLARIMIZA DAHA FAZLA DEĞER VERİLMELİ”

Toplantıda konuşma yapmak üzere söz alan Tire Ülkü Ocakları Başkan Yardımcısı Ahmet Tabakoğlu, Tire’nin tarihi zenginliğine dikkat çekerek “Ne yazık ki tarihimiz beton binaların arasında kalmış, sessiz çığlıklara bürünmüş, can çekişmektedir. Tarihi mekanlarımız tahrip edilmiş ve şahıslara tahsis edilip, kullanım dışında bırakıldığı gibi hiçbir yenileme görmemektedir. Bizim yapmamız gereken, bu tarihi mirasımızı yeniden canlandırıp, Türk milli örf ve adetlerimizi sosyal hayatımıza uyarlamamız gerekmektedir.” Şeklinde konuştu.

 

 

 

 

“GENÇLERİN ÖNÜ AÇILMALI”

Genç nüfusun bir ülkenin kalkınması yolunda büyük önem arz ettiğini belirten Ak Parti Tire Gençlik Kolları Başkanı Efdal Gül, “Gençlik ve Spor Bakanlığımız bu farkındalıkla ülke çapında büyük çalışmalara imza atıyor. İlçemizde de bu gibi gelişmeler olmasını istiyoruz. Futbol sahaları, spor salonlarından ziyade daha geniş kapsamlı projeler ortaya koyulmalı. Bu noktada ilçemizdeki gençlere de büyük görevler düşüyor. Kişisel gelişimden sanata, spor ve kültürel alanlar açısından ilçe olarak şu anki durumumuz tekrar gözden geçirilmeli diye düşünüyorum. Eksikler ivedilikle tespit edilip, adımlar atılmaya başlanmalıdır. Alt yapılar konusunda ilçemizde ciddi sıkıntılar yaşanmaktadır. Sadece spor değil, kültürel anlamda da yapılanmalıyız. Gençlere imkanlar tanınmalı, gençlerin önü açılmalı. Tire’den neden ünlü bir sanatçı çıkarmayalım. Gençlere kültürel faaliyetlerini yapabilecekleri yerler tahsis edilmeli.” Dedi.

 

 

 

ROMAN GENÇLERİ ADINA KONUŞTU

Tire Romanlar Derneği Gençlik Kolları Başkanı Veysel Bengi iseTire’deki Roman gençler adına konuştu. Roman mahallesinde yaşayan birçok gencin, spor ve kültür alanında imkansızlıklardan dolayı ilerleyemediklerini dile getiren Bengi, “Roman gençleri olarak başta müzik olmak üzere kültürel  faaliyetler konusunda destek istiyoruz. Müzik ve spor alanında biz de Tire’yi temsil etmek istiyoruz.” Dedi.

 

 

 

“BİR MİLLETİN EN GÜÇLÜ SİLAHI, İMANLI GENÇLERİDİR”

Türk milletinin köklü tarihine dikkat çeken Saadet Partisi Tire Gençlik Kolları Başkanı Semih Taş “Bizler 6 asır 3 kıtada en hayırlı hizmetlere imza atan bir neslin evlatlarıyız. Adalet dağıtan, medeniyetler oluşturan ve insanlara örnek olan bir anlayışla yoğrulmuşuz adeta. Huzuru yaşamış bir neslin toplumları şimdi huzursuzluğu yaşıyor. Uyanmak ve kitleleri uyandırmak mecburiyetindeyiz. Bir milletin en büyük silahı tankı topu değil, imanlı gençleridir. Yollar, köprüler, parklar bahçeler elbette yapılacaktır fakat bir ilçede insanlar mutsuzsa bunların hiçbir değeri olmayacaktır. Bugün Tiremizin ücra bir köşesinde bir vatandaşımız aç açıkta ise her tarafı altın kaplı bir Tire de olsa hiçbir değeri yoktur. Şehrin merkezinde olan tüm hizmetleri, en ücra köşelere de aynı şekilde götürmeliyiz. “ dedi.

 

 

 

 

“DEĞERLERİMİZİN TARTIŞILMASINDAN HOŞNUT DEĞİLİZ”

Öğrenciler adına söz alan Tire Öğrenci Meclisi Başkanı Oğuzhan Caner, kendine göre gençliğin sorunlarını dile getirerek, “Tire dışında “Yeşil Cennet” olarak adlandırılan ilçemiz Tire’nin de, diğer ilçelerde olduğu gibi bazı sorunları var. Bana göre bunların başlıcaları; milli ve manevi değerlerin yozlaştırılması, kültür ve ahlak erozyonu, işsizlik ve tanıtım eksikliğidir. Gençler olarak milli değerlerimizin, bayrağımızın, İstiklal Marşımızın, Türkiye Cumhuriyet devletimizin, Atatürk gibi dokunulmazlarımızın, tartışılmasından hoşnut değiliz. “ şeklinde konuştu.

 

 

 

Öğrenci velilerine de eleştiri getiren Oğuzhan Caner, “Tire’de tertip edilen birçok sosyal faaliyete, genç öğrencilerimiz ailelerinden dolayı katılamıyor. Sınav sistemleri yüzünden yarış atı haline gelen öğrencilerin aileleri, sınavda daha başarılı olması adına öğrenciyi bu gibi sosyal faaliyetlere göndermiyor”. Dedi.

 

 

 

Toplantıda söz alarak konuşmalarını yapan gençlik temsilcilerinin ardından kürsüye gelen Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, belediyenin son zamanlardaki kültürel ve sportif faaliyetlerini özetledi ve gençlere fikir sahibi olmadan önce bilgi sahibi olmalarını öğütledi.

 

 

 

Tire Kaymakamı Hüseyin Ergi ise İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü ile birlikte uzun zamandır Tire’deki gençleri bir araya getirebilmek adına çalıştıklarını dile getirerek, Tire’de bir ilki gerçekleştirdiklerini belirtti. 

 

HABER VİDEOSU: 

 

Editör: Haber Merkezi