Şu anda ülkemiz de  görülen , terör faaliyetleri insanımızı her an üzüntüden üzüntüye sokmakta-dır.  Bunun nedeni  ise anarşidir.  Anarşi kansere benzer. Toplumun düzenini şiddetle sarsar .Bu derde müptelâ olan toplum ,millet  veya devletler  uzun süre ayakta kalamaz ; bölünme ,yıkılma  ,yok olma  tehlikesiyle  baş başa kalırlar.

       Çünkü bir kanser mikrobu gibi  toplum bünyesini saran bu müthiş illet  kavgayı,gürültüyü kargaşayı ,karışıklığı ,cinayetleri ,zulüm ve işkence ve ihtilaleri  de beraberinde getirir ,huzuru öldürür. Bediüzzaman’a  göre , “Anarşi hiçbir hak tanımaz. İnsanlık seciyelerini ve medeniyet eserlerini  canavar  hayvanlar seviyesine indirir.”

         Hele bir de en tehlikeli düşman ,bize benzeyen  olursa iş daha da karışık.Tabii ne demek istediğimi anladınız ,yıllarca  salya sümük kürsülerden ağlayıp milletin imanını çalan  15 Temmuz’un mimarı olan , Fetö olduğunu anladınız. Bu asrın deccali  olan Fetö  her şeyi  ile devlete ve  İslâma olan saldırısını devam ettirmektedir.

       Deccal Fetö : “Fedai türü intihar eylemlerinin caiz olmadığını  ancak hizmet (terör örgütü) için her şeye katlanmaya  razı olunması gerektiğini  söylüyor. Hizmet (terör örgütü) selameti  için bu tür eylemlerin yapılabileceğini  söyleyen Fetö  elebaşısı   ,bu meselenin istişare edilmesi gerektiğini ve ahenk bozmamak için  bu tür  kabul edilmesi mümkün olmayan  tavırların kabul edilmesi gerektiğini  söyleyerek  canlı bomba talimatı vermektedir.” (Sabah Gazetesi)

         Son elem  verici Rus Büyük Elçisinin ölümü , o kadar korkunç bir cinayet ki insanın türleri ürperiyor. Öldüren şahıs arkasından Allahûekber diyerek dini bir imaj vermeye çalışıyor. İşin korkunç boyutu da bu değil mi? Bizim dinimiz de masum bir insanın öldürülmesi , kainatın içindekiler ile beraber ölümü gibidir. Müslüman hiçbir masum insanın canına ,malına ,ırzına  asla zarar vermez.

          Müslüman ne demek?  Mükemmel  insanlık demek ,insan-ı kâmil  demek.  Toplum düzenini  sarsmamaya ,kimsenin  hak  ve  hukukunu çiğnemeye  çalışır. Peygamberimiz (SAV) : “ Müslümanı eliyle ve diliyle zarar vermeyen  insan  olarak tanımlamıştır.” Peygamberimiz  (SAV)’in  nazarında insanların en iyisi  de insanlara en çok faydası  dokunandır.

         İşte  Bediüzzaman (R.A) : “Anarşiye meydan verilmemesi için Îman ve Kur’ân hakikatlerine sahip çıkılması  gerektiği üzerinde durur.Vatan ve milleti  anarşi ve tehlikelerden  kurtarmak için Merhamet ,Hürmet ,Emniyet ,Haramdan çekinmek ve Serseriliği bırakıp itaat etmek  gibi esaslara ihtiyaç vardır.

         Bunlar dinin emrettiği en önemli hakikatlerdir. Maneviyat,Din ,İman  Anarşinin en büyük panzehiri ,kötülük ve tahribatlara karşı da bir sigortadır. Din ,İman ,Huzurun ve Saadetin  katili olabilecek her şeyi  yasaklamıştır. Bundan dolayıdır ki,İnançlı ,Manevi değerlere bağlı  insanlar kolay kolay anarşiye bulaşmaz ve yıkıcılığa girmez.

         Bediüzzaman (R.A) : “ Hakiki bir Müslüman  ,samimi bir mü’min hiçbir zaman anarşiye ve bozgunculuğa taraftar olamaz.Dinin  şiddetle menettiği şey ,fitne ve anarşidir.” O zaman   insan dindarlaştıkça  anarşiden uzak kalır.Ya da kalmak zorundadır. O’nun için  anarşinin  en etkili çaresi İslam’ı yaşamaktır

          Bilhassa idarecilerin  anarşiye meydan verebilecek  davranışlara karşı  çok uyanık olmları gerekir. Çünkü onların  hataları bütün ülkeyi ilgilendirir. Onun içindir ki,Batı’ya özenti duygusuyla  dinî ve milli kimliği şekillendiren  değerlerden uzaklaşılmalıdır. Basın ve yayın bu konulara çok dikkat etmeleri  gerekiyor. Batının  değer yargılarını öne çıkartan proğramlar ,diziler ,haberler vb. şeyler toplumun  her kesimin de  hissedilmeye başlandı. Büyük şehirlerimiz de 1+1 evlerin satışlarının hızla artması şunu göstermeye başladı, insanları bencilleştirmeye  ve sosyal hayattan koparmaya başladı.

           İnsanı insan  yapan  ,hatta sulatan yapan  değerlerden koparmanın faturası çok ağırdır. Medeniyet adına dinsizliğe  pirim vermek çok pahalıya mal olur. Acı Anarşi meyveleri  bu zakkum ağacın da yetişir.Ve bu dikenli meyveleri önce buna sebep olanlar yemek zorunda  kalırlar. Biz Kur’an Talebeleri  hem idareye ,hem âsâyişe  ,hem vatan ve milletin saadetine çalışıyoruz. Karşımızdakiler dinsiz ,anarşist ,millet ve vatan düşmanlarıdır. Bütün Müslümanlar  ve vicdan sahibi  vatansever kardeşlerimizi  vazifeye çağırıyor, Hükümetimize  ve devletimize yardımcı olalım.  Vatan sevgisi  imandandır.

           Sayın Cumhurbaşkanımızın  Seferberlik çağrısına  canı gönülden evet diğelim.  Gerekli desteğimizi verelim. Şu an da ülkemiz gelecin dünya lideri olacak bir konumdadır. Gelin Siyasilerimize destek verelim ,güzel yarınlara el birliği ile koşalım. Geleciğimizin teminatı olan  çocuklarımızı  ve gençlerimizi  Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın dediği gibi dindar nesli el birliği ile  yetiştirelim.

      Ecdadımıza yakışan nesiller ve torunlar olalım  dileğiyle…….