“Yanarım yanarım, seçimi kazanan partinin öğretmenlerin özlük haklarının iyileştirilmesine dair hiç bir vaadi olmadı. Herkese bir söz verildi, bizim payımıza avucumuzu yalamak düştü.” 

        Değerli okurlar Yukarıdaki cümleler bir öğretmen arkadaşımıza ait. Hem de sürekli olarak siyasal sendikacılığın memuru tüketmeye yönelik bir sendikal duruş olduğunu defalarca anlattığımız bir öğretmen arkadaşımız bu gün bu cümleleri kuruyorsa şayet diyeceksiniz ki siyasetten bağımsız bir sendikaya üye olur artık. Ama ben öyle olmayacağına adım gibi eminim çünkü siyaset sendikacılığı da o kadar kirletmiş durumdaki tıpkı spor takımı, siyasi parti tutar gibi sendikacılık yapılmaktadır bu gün. Defalarca dile getirdik tekrar dile getirmekte fayda görüyorum. Oysa siyasi bir partinin arka bahçesi konumundaki sendikalar hısımlık ve hasımlık hesapları içerisinde üyelerinin ve tüm kamu çalışanı memurların hak ve çıkarlarını unutmuş durumda olup iktidar veya iktidar adayı ya da ne bileyim muhalefet partisi dahi olsa yandaş oldukları siyasi partilere memurlar için dişe dokunur ne özlük ne de mali haklarına yönelik bir proje ve vaat koydurtamamaktadırlar. 7 Haziran 2015 seçimlerinden önce siyasi parti beyannamelerini kelime kelime inceleyerek bunu gözler önüne sermiştik.  Daha sonraki Toplu sözleşme masasını yakından takip ederek siyasi yandaşlığın veya hasımlığın orda da hiçbir işe yaramadığını Sözleşme süresi olan 21 günde memurların doların yükselmesiyle 106.-TL kaybettiğini, yandaş sendikacılık nedeniyle 13 yılda % 26 Eşelmobil sisteminden kaybı olduğunu ve 2013-2015 yılları arasında gerçek enflasyon nedeniyle 2014 yılında verilmeyen enflasyon farklarıyla birlikte memurların yıllık baz da en az bir maaş kayıpta olduklarını her açıklama ve çalıştaylarımızda dile getirmiştik. 

        Açıklamalarımızın tavsiye bölümünde olsun demeç ve makalelerimizde olsun memurların hak ettikleri mali ve sosyal haklarını almak için, nene ve dede olup ikinci iş aramamak için siyaseten bağımsız sendikalara güç vermeleri konusunda talep ve tavsiyelerimiz olmuştur. Ancak görünen o ki memurlar siyasete bağlı olmayı sevdikleri kadar bulundukları ortamları da siyasete uydurmayı o kadar çok seviyorlar ki, Örgütlenme çalışmalarımızda hep hangi siyasi görüşte olduğumuz sorularına muhatap oluyoruz ve kurumsal anlamda hiçbir siyasi görüşün güdümünde ve hiçbir siyasi hareketin savunucusu olmadığımı ifade ettiğimizde ise “Siyasi görüşü olmayan sendika mı olur?” şeklindeki suçlayıcı ifadeyle karşılaşıyoruz ve bu da cabası oluyor.


        Alın işte yukarıdaki arkadaşımızın yakınışı sosyal paylaşım sitesinden kopyalanarak yapıştırılmıştır. Diyor ki iktidar olan parti öğretmenler için vaatte bulunmamıştı be hey kardeşim hangisi dişe dokunur bir vaatte bulundu ki bu güne kadar. Sen siyasal sendikalara tercih etmemiş olsan siyasetten bağımsız Toplu Sözleşme Masasına oturacak sendikalara güç verip yükseltsen siyasi partilerin vaatlerine bile gerek kalmayacaktır. Örnek mi buyur Kamu işçileri 7. İkramiyelerini daha dün aldılar senin toplu sözleşme hükmünde üç dönem altı yıldır ikramiye hükmü var hiç alabildin mi? Peki neden alamadığını hiç düşündün mü? Maaşın ücretin piyasa fiyatlarının karşısında kar gibi eriyor peki Tuik verileri neden erimiyor olarak gösteriyor hiç araştırdın mı? Hasılı kelam Futbol takımı, Siyasi parti tutar gibi sendika tutuculuğu yapmaya devam edersen daha çok yakınırsın. 
        Hoşça kalın sağlıkta kalın.