“Varlığım Türk varlığına armağan olsun.”
        Eski yıllarda insanların eğlence kaynaklarından bir tanesi de cambazdı. Bir memlekete gelen cambaz ipini gerer üzerinde yürüyerek gösterisini yapmaya başlar, oraya toplanan halk başları yukarıda cambazı seyrederken devreye giren yan kesiciler de işlerini yapar, ahaliyi soyar soğana çevirirdi.


        Şimdilerde halk soyulup soğana çevrilirken ya da uyutulup aldatılırken aman ha farkına varılmasın diye azıcık kıpırdanma hissedenler hemen “Cambaza bak cambaza” diyerek halkın dikkatine başka yerlere çekiveriyorlar.
        Ne oldu? Ülkemize bir Saray yapıldı hem de öyle ucuz feciz değil. Maden kazası yaşandı kısa sürede kaçıncısı belli değil. Gün geçmiyor ki iş güvenliği zafiyetinden canlar yitmesin. 17–25 Aralık Tape’leri tekrar gündeme geldi. Dün görüşmüyoruz diyen hükümet bu gün İmralı’da heyetler oluşturup taraf olarak masanın bir tarafına oturmak üzere masanın öbür tarafında kimin ve kimlerin olacağı malum. Yakında görüşme tutanaklarını da Allah b-u millete gösterir. Ama bunların Türk milletinden saklı yapılması lazım, yapılamıyorsa da milletin yapılanı fark etmeden yapılıp ortadan kaldırılması lazım demi? Onun içindir ki Amerika’yı Müslümanlar Kolomb’dan önce buluverdi. 

        Yani ey millet bırakın siz işsizliği, kazaları, müzakereyi,  tapeleri, Sarayı biz bunları hallederiz, bunlardan daha önemli şey var bak Amerika’yı Müslümanlar buldu. Yani burada cambaz Amerika kıtasıdır.

        Birazda Tire’yi konuşsak diyorum, buyurun konuşalım. Tire’nin trafiği, yolları, sokakları malum bunu her platformda, hatta Belediye başkanımızla başka bir iş için görüşmeye gitsek dahi bu konuları her zaman dile getirmişizdir. Yani bu mesele daha dün ortaya çıkan bir mesele değil, şimdi soran olur bu konuda yazmak, söylemekten başka ne yaptınız diye, ki haklıdır soranlar, Yazışma yapılması gereken yerlerle ilgili yazışmalarımızı yaptık, müracaatlarımızı yaptık, sokak, sokak cadde, cadde İmza kampanyaları düzenleyip, projeler çıkartıp maliyet hesaplarına varıncaya kadar her şeyi hazırladık, zaman zaman bu yaptıklarımızı Kamuoyuyla paylaştık, En önemlisi bu işleri yapabilmek için arkadaşlarımızla birlikte bir platform kurduk.. “Birazda Tire’yi Konuşalım” diye ortaya atılanlar biz bu çalışmaları yaparken yoktu da şimdi mi akıllarına geldi Tire’yi konuşmak,  ya da bu sorunlar bu gün mü ortaya çıktı? Hayır, efendim Tire’de bir siyasi kanatta çatırtı başladı ve Tirelilerin bu çatırtıyı hissetmemesi için dikkatlerinin başka bir yana çekilmesi gerekiyordu ve o kanadın kalemşorları yine sahnelere atılıp “Cambaza Bak” diyorlar. Buradaki cambaz da Tire’nin yolları ve Trafiği. Ama artık bu milletin cambaz, mambaz görecek hali kalmadı. İşsizlik almış başını gidiyor, İnsanlar ekonomik refaha sahip değiller, Millet çoluk çocuğunun geleceğinden kaygılı, son günlerde yürütülen müzakere teranesinin nereye varacağını az çok tahmin ediyor, bir anda Ülke nüfusu iki milyon artmış buna paralel işsizlik oranı da bir o kadar artmıştır. Emekli, Memur, İşçi ekonomik dar boğazda herkes borçlandırılmış, Tarım bitme noktasına gelmiş, Sanayi ona keza, Ülke ekonomisinin motor gücü konuta bağlanmış ve bu motor da durmak üzere, durması zaten kaçınılmazdır. O yüzden bir zahmet biz cambaza bakmayalım biz önümüze geleceğimize bakalım. Cambaza bakan kaybeder geleceğine bakan kazanır.





        Hoşça kalın, sağlıcakla kalın.