“Varlığım Türk varlığına armağan olsun.”

 

        02/08/2014 Cumartesi günü İlçemizin bir yerel gazetesinde Akp Gençlik Kolları başkanının bir eleştirel açıklamasını okudum. Memleketimizin çocuğu bu delikanlı açıklamasında Cumhurbaşkanı adaylarımızdan Sayın Ekmeleddin bey’e eleştirebilmek adına ilçemizde yaşayan Ekmeleddin Bey’in dünürünün bahçesindeki yırtık bayraktan dem vurmuş anlayamadığım  bu delikanlı, bayrağa mı sahip çıkmaya çalışmış yoksa Ekmeleddin bey’e mi çamur atmaya çalışmış. Eğer bayrağa sahip çıkmaya çalışmışsa Partisinin büyükleriyle ters düşer ki onu hemen bulunduğu yerden terk-i diyar eyletirler. Çünkü daha bir yıl önce Aydın'ın Didim İlçesi Ak­bük Bel­de­si­’n­de oğlunun düğününü yapmak isteyen Meh­met Ali Öz­de­mir, izin al­mak için bel­de­de­ki jan­dar­ma karakoluna baş­vur­ur ve Özdemir burada imzalatılan bir belgeyle şoka uğrar. Öz­de­mi­r’­e bu­ra­da "İ­zin­siz Türk Bay­ra­ğı ası­la­ma­z" ya­zı­lı bir bel­ge imzalatıldı. Olaya çok sinirlen Özdemir itiraz ederken karakoldaki görevliler "Ge­nel­ge var, ol­ma­z" derler. Yani Akp’nin büyüğü İçişleri Bakanı o genelgenin sahibi ve şimdi bu delikanlı buna rağmen bayrağımıza sahip çıkmaya mı çalışıyor? Öte yandan Yine 2008 yılında Akp  hükümetinin İçişleri Bakanı, valiliklere çok sert bir genelge gönderdi: Mavi bayraklı bölümü kırmızıya dönüştürülen araç plakaları yasaklanmıştır. Müsamaha göstermeyin, bu tipte plaka kullananlar hakkında yasal işlem başlatın. Diyerek bayrağımızın rengine olan alerjisini ortaya koydu. Şimdi adama sormazlar mı “bu ne perhiz bu ne lahana turşusu” diye? Daha dün Kırkpınar Yağlı güreşlerinde 10.Yıl marşı eşliğinde Türk bayrağı Şeref  tribünlerini selamlarken ayağa kalkmayan Vali ve Bakanlar bu delikanlının büyükleri değil mi? Bu arkadaş dediğim gibi eğer bayrağa saygısından ve sahip çıkmak için bu açıklamayı yapmışsa durduğu yerde sonun başlangıcınadır demektir.

  

      Yok Eğer bu arkadaşımız Ekmeleddin Bey’e çamur atmak için bu açıklamada bulunmuşsa bir adama dürünün bahçesinin duvarlarının dibinden  yüklenmek ne kadar doğrudur bunun taktiri de Tirelilere kalsın. Ayrıca o bayrağın orda olduğunu söylüyorlar ama nasıl inanacağız bu iddianın doğruluğunu. Bu arkadaşlarım Tire Akp’li belediyede iken bayrak tepede aylarca yırtık asılan bayrağı hiç mi görmediler. O zaman nerdeydiler.

 


       Yani bu arkadaşımızın davranışları bulunduğu yerden beklenen bir hassasiyet değil. Ama hassasiyetinde samimi ise  bulunduğu yerden  sıkılmış  demektir. Umarım samimidir ve bundan sonraki adımı ile birlikte el ele ilçemizde ne kadar eskimiş, solmuş ve yırtılmış bayrak varsa çıkalım değiştirelim. Hatta Akp hükümeti döneminde ne kadar satılmış, pazarlanmış Beytül mal varsa geri almak için kampanya başlatalım.2008 yılında Akp hükümetince çıkartılan Kurum Tanıtım Yönetmeliğiyle Devlet Kurumlarının isimlerinin başındaki T.C ibaresinin tekrar yazdırmak için mücadele verelim. Bayrak sevgisi her Türk’te olması gereken yüce bir duygudur. Beytül mal’a sahip çıkıp korumak ve Türkiye Cumhuriyeti sevgisi bu topraklar üzerinde yaşayan, bu toprakların  nimetlerinden faydalanan ve nankör olmayan herkezde olması gereken bir vasıftır. Biz istersek bu delşikanlı arkadaşımızla birlikte Andımızın  bile tekrar okullarda okutulması için bir hareket başlatabiliriz. Tabiki mukaddesatımız konusunda gerçekten samimi ise.

 


Hoşça kalın, sağlıkta kalın.