Böylesine muazzam bir şehirde yaşayıp, bu şehrin sorunlarına kulak tıkamak bizlere yakışmıyor hiç şüphesiz. Bu güzel şehri, daha da güzel hale getirmek için fikirler üretmeli, kendimize daha nezih bir yaşam alanı oluştururken, dışarıdan gelen misafirlerimizin de gözdesi olmalıyız. Ne yapıyorsak Tire için yapmalıyız. Peki bugün, bu ilçenin sorunları kimi, ne kadar ilgilendiriyor?  Tireli, Tire için ne yapıyor? Tire’de zaman zaman eylem yapanları yerel medyamız sayesinde görüyoruz. Keşke Tire için de bir şeyler yapsalar, bizler de alkışlasak destek versek. Ama maalesef o zaman göremiyoruz bu arkadaşları. Berkin Elvan için, Kobani için eylem yapanlar, ölüp giden ilçe gençlerimizi umursamıyor. Neyse biz Tiremizi  konuşalım.

          Yüreğimizi kanatan, bizi birbirimizden ayrılığın en acı şekli olan ölüm ile ayıran Selçuk yolunu konuşalım. Ben HaberTire aracılığı ile defalarca yazdım bu yolun durumunu. Adını “Tire’nin Celladı”  koyduk sonunda. Bir milletvekili gördü yazımızı. Mecliste soru önergesi  verdi. O da siyasi bir şovdan öteye gidemedi. Canlar yitip giderken bu yol için kim ne yaptı, ne yapmadı. Hala bir kazma bile vurulmayan bu yol, daha çok canları yakacak gibi görünüyor. Maalesef, acı ama gerçek. Bu yola kör, sağır olanlar inşallah bir an önce adım atmaya başlarlar.

           Diğer konu Fatih Sultan Mehmet Bulvarı olarak bilinen Doğu Çevre Yolu. Rafet Saygılı Caddesi’nden bu yola inerek, TOKİ yoluna girmek isteyen vatandaşlarımız, maalesef iki yönlü olarak ters şeritten giderek büyük riskler alıyor. Zaman zaman kazaların yaşandığı bu yola da bir türlü tedbir alınamıyor. Ayrıca bu yolun hız denemeleri için kullanılıyor olması da ayrı bir sorun. Bu yolun ışıklandırılması da önemli bir ihtiyaç. İnşallah burası içinde bir an önce tedbirler alınır.

            Şehrimizin giriş ve çıkışlarından bahsetmek istiyorum biraz. Selçuk yolundan ilçemize giriş yapan vatandaşlar, Kesikbaş Meydanı’nda durarak kahve de oturan vatandaşlara “Tire’ye nereden gideriz” diye soruyorlar. Nazilli’nin girişinde “Dağlarından yağ, ovalarından bal akan şehre hoş geldiniz” tabelaları mevcut. Çok hoş bir karşılama. Özellikle Selçuk tarafından ilçemize girişte buna benzer şeyler olmalı diye düşünüyorum. Ayrıca ilçemiz giriş ve çıkışları aydınlatılıp yeşillendirilse Yeşil Tiremize ne de yakışır değil mi?

             Valla oturdum bunları düşünüyorum. Çünkü bu muazzam şehir gerçekten güzellikleri hak ediyor. Şimdi bazı arkadaşlarım diyecekler ki bu şehirde hiç mi güzel şey olmuyor. Olmaz olur mu hiç. Tabii ki şehrimiz güzelleşiyor. Ve yapan, buna vesile olanlardan Allah razı olsun. Ben istiyorum ki daha güzel olsun. İhmallerle insanlar ölmesin. Güzellikler içinde güzelce yaşayalım. Mesela ben ambulansla geçerken Gümüşpala Caddesi’ne “Gümüşpala Geçidi” demeyeyim. Buradaki sorun halledilse ambulans itfaiye gibi araçlar rahatça akıp geçse olmaz mı? Olur ve ben inanıyorum olacak.
Yeşil Tiremiz güzel insanlarla güzel yarınlarda güzellikleri yaşamaya devam edecek. 
Saygılarımla, sağlıcakla.