Merhaba. 


İş güç derken uzun zamandır köşemi ihmal ettiğimin farkındayım ve hangi konu hakkında yazacağımı düşünüp dururken bugün başıma gelen bir olay üzerine hasbıhal etmeye karar verdim.İşi kılıfına uydurduktan sonra insanlardan kendi rızalarıyla nasıl para söğüşleneceğini anlatacağım. 


12 eylül günü işyerindeyim. Telefonuma bugüne kadar bin tane sms yollayan Vakıfbank’tan 1 kısa mesaj daha geldi. Ekran görüntüsünde de göreceğiniz gibi vakıfbankta bulunan hesabımı bir ay içinde ücretsiz olarak kapatabileceğimi, aksi halde hesap işletim ücreti alacaklarını ifade etmişler. On yıldan fazladır söz konusu bankanın kapısından içeri adımımı atmamış biri olarak tabi ki bu mesajı garipsedim. Belli ki bir yanlışlık var deyip düzeltmek adına şubeye gittim. Görevli arkadaşa kimlik numaramı beyan ettiğinde hesabımın olduğunu hem de hesabımda 10 Japon Yeni gibi bana göre gerçekten komik bir miktar para olduğunu söyledi. Gişeden hesabımı kapatmak üzere talepte bulunduğumda ise 5,25 TL hesap kapatma ücreti istediler. Telefonuma gelen mesajı gösterdiğimde ise bu işlemin ücretsiz olabilmesi için hesabı açtırdığım şubeye yani Ödemiş’e gitmem gerektiğini de eklediler. Ben Ödemiş’e kadar yakacağım yol masrafımla 5TL’nin karşılaştırmasını yaparken yan tarafımda bulunan beyefendi de “Şırnak'a kadar nasıl gideyim?” hesabı yapıyordu. 


Durum tam komedi.  Ben 5 TL yi seve seve(!) ödedim.  Ancak bu hesabı ne zaman açtırmış olduğumu düşünürken öğrencilik yıllarımda staj yaptığım işyerinde maaşların yatması için açılmış olduğunu hatırladım. Ancak Japon yenlerinin o hesaba nereden geldiğini çözemedim. Yan taraftaki şahsın da askerlik maaşı yatsın diye açılmıştı hesabı.  Ancak buraya kadar anlattıklarım olduğunda hiç de kızmamış, bilakis gülüyordum duruma.  5TL çarpılıp geri döndüğüm zaman ikinci mesajı aldım ve o zaman tezgahın boyutlarını anladım. Bir süre hareketsiz kalan ve işlem olmayan mevduat hesaplarının Merkez Bankası’na devredildiğini biliyoruz ancak tam 17 yıl önce açılmış ve tek bir işlem bile görmemiş hesaba Vakıfbank borç çıkarabilmişti. 


Ağzım açık kaldı. Söyleyecek söz bulamadım. Bir de o gün kaç kişi bu oyuna getirildi Allah bilir. Sessizce susup unutayım diyordum ama paylaşayım dedim.
Her ne kadar teknoloji üzerine yazıyor olsam da başıma gelen bu olayı es geçemedim.. 
Önümüzdeki haftalarda daha teknoloji içerikli yazılarımla sizlerle olacağım inşallah.
En derin saygılarımla.