Suriye’den Ege Denizi’ni botla geçmek üzere Çeşme Ildırı’da sabaha karşı 3.00 da buluşan mülteciler hakem Deniz Ateş Bitnel’i protesto ettiler..

Şanlıurfa güvercin üreticileri mezatta açık arttırma başlamadan önce Deniz Ateş Bitnel aleyhine slogan atmaya başladı.. Üreticilerden birisi guruba “yaa arkadaşlar!! Erkan Zenginin pozisyonu da penaltı değildi ama kimse itiraz etmedi!!” diye seslenince olanlar oldu.. “Sen futbolun katilisin” diye kalabalık adamı eşek sudan gelinceye kadar dövdü..

23 Şubat Ardahan’ın düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümü için düzenlenen etkinliğe başlamadan önce meydanda toplanan Ardahan halkı, Deniz Ateş Bitnel’in sembolize eden kuklasını yaktılar..

Gayet tabii yukarıda yazdıklarım kendi hayal gücümden öte değil.. Ancak geçtiğimiz hafta Türk futbolu açısından üzücü bir hadise yaşandı.. Bana göre tüm kamuoyunun aksine, üzücü olan yapılan hakem hataları değil; futbolcuların, kulüp yöneticilerinin, spor yorumcularının ve maalesef eski hakemlerin bile Deniz Ateş Bitnel’i nefret diliyle yerden yere vurmalarıydı..

Erkan Zengin’in kendini yere atmasıyla kazandığı haksız penaltısıyla ilgili tek kelime edemeyen sözde futbol bilginleri, düşene de bir tekme biz vuralım zihniyetiyle acımasızca hakemi eleştirdiler..

Peki Türk Futbolu’nun sahiplerine soruyorum!

1 Bundan sonraki maçlarda verilecek olası penaltılarda, penaltıyı haksız gören defans oyuncuları hakeme hangi kartları gösterme hakkına sahip olacaklar?

2 Maçlara görevlendirilecek tüm hakemlerimiz kamuoyunun bu topyekün hareket tarzına karşı, maçlarda kendilerini güvende hissedebilecekler midir?

3 Bu maçları televizyondan  ya da stadyumdan izleyen 6 yaşından 16 yaşına kadar geleceğimiz olan çocuklarımıza maçta hangi futbolcuları örnek almalarını tavsiye edersiniz?

Bu saatten sonra verilmeyecek penaltıların sorumluları bu olayda saygısız ve terbiyesiz bir kaç futbolcuyu halk kahramanı ilan edenlerdir.. Önümüzdeki hafta büyük Fenerbahçe büyük Beşiktaş’ı evinde ağırlayacak.. Şimdiden futbol adına tüm güzel şeylerin olması ve dostluğun kazanması dileğiyle..

Sağlıcakla kalın!! Sporla kalın!!