Sandığa Gitmek Şart” dedim, Face’de “Tire’de Son Dakika” sayfasında bombardımana tutuldum. Her eleştiriye saygı ölçüsünde açığım. Tek tek yanıt vermek yerine buradan yazıyorum.

Önce bizi adam yerine koymadığını yazıp  “Seviyesiz ve kafasız oldukları için nerede, nasıl davranacaklarını bilmedikleri için bizi anlamaları çok zor.” diyen kızımıza bu cümlesi ile seviyesini belli ettiği için teşekkür edeyim. Babanı da tanırım, efendi, saygın biridir, bunları nereden öğrendin bilmem. Bizim seviyemiz bu. Gerçekleri yazarken bile seviyemizi bozmayız. Bir okuruma göre İmam Hatipleri biz kapatmışız. CHP imam hatipleri açmış ama bugünkü amaç için değil dini bozmak için açmış. Sevgili kardeşim, lütfen biraz araştır. Atatürk, dini çıkarlarına alet edip halkı aldatan dincilere karşı gerçek dinimizi öğretecek din görevlisi yetiştirmek için İmam Hatipleri açmıştır.

Pelin Hanım kızım, bana polislerin evlerinizde annelerinize yaktırdıkları dini kitapları, babalarınız, dedeleriniz dua yapıyorlar diye içeri tıkılmalarını kanıtla, yazmayı bırakacağım. Duyduğun yalanlara inanma. Bunu yapacak kişi ve iktidar gerçek Kuran öğrenilsin diye Elmalı Hamdi’ye Kuran’ı Türkçeye çevirtip ücretsiz her yana dağıttırmaz. Ben 62 yaşındayım, bu yaşıma kadar böyle bir olaya tanık olmadım. Bir de CHP eriyor, demişsin. İstersen son seçim oranlarını öncekilerle karşılaştır. Kim erimiş ortada. Hem de onca seçim hilesine rağmen. “Bunca yıl "Sarı Saçlım Mavi Gözlüm! Yine Gel Samsun'dan!" de dur, gele gele Kahire’den Ekmeleddin gelsin.” demişsin. Dikkat et kızım, M. Kemal Atatürk de Selanikli idi. Ama Türk’tü. Vatan sevgisi ile doluydu. Vatanını satmadı, kurtardı. O’nun sayesinde bu topraklarda özgür yaşıyor ve ibadetinizi yapabiliyorsunuz.

Bir dostum “Bu kadar telaşın niye?” demiş. Ben Cumhuriyetimizin ve çocuklarımızın geleceği için telaşlanıyorum. Doğru. Peki, yalanlarla, iftiralarla Ekmeleddin Bey’e yüklenmeniz, sizin telaşınız neden? Başbakan cemaate kendi söyleyemedi, adamına söyletti: “Özür dileyin, barışalım.” Neden acaba? Korkusundan olmasın? Aynı okurum “Daha önce nasıl kazandıysa yine kazanacak” demiş. Haklı, ilk seçim hariç, diğerlerini hile, trafoya kedi sokarak(!), kuran üzerine yemin ettirip, kömür, makarna, para dağıtarak kazandığı gibi kazanır. Sorarım “TELEFON GÖRÜŞMELERİNİN MONTAJ OLDUĞUNA, YOLSUZLUK YAPILMADIĞINA, EVDEKİ MİLYONLARI SIFIRLA DEMEDİĞİNE SEÇİMLERDE HİLE OLMADIĞINA, BAŞBAKANINIZ VE SİZ KURAN’A EL KOYUP YEMİN EDEBİLİR MİSİNİZ?”

Gelelim bir diğerine. “Ekmeleddin Bey İstiklal Marşı’nı bilmiyormuş?” Adam marşın 7. kıtasını karıştırmış. Çanakkale Şehitleri şiiri sanmış. “Dinime küfreden Müslüman olsa” diye bir söz vardır. Bir zahmet net’e tıklayın. Zaman'ın yayınlandığı videoda Başbakanınız İstiklal Marşı'nın son kıtasını hem de promptera(spikerin karsısında yazıların akıp gitmesini sağlayan ekran biçimindeki alete) baktığı halde yanlış okuyor. Demek ki herkes hata yapabilirmiş. Bırakın bunları, Türkiye’de doğup büyüyüp İstiklal Marşı’nın ilk iki dörtlüğünü bilmeyen ne valiler, ne milletvekilleri, ne üst düzey yöneticiler gördük. Sizlerin kaçı biliyor? Biz anıt önünde İstiklal Marşını hazırolda söylerken Orta Kafe’de masasında çayını içmeye, yolda yürümeye devam edenleri, salonda İstiklal Marşı okunurken ayağa kalkmayan bakan ve vekilleri gördük. Şimdi mi aklınıza geldi, İstiklal Marşımız? Ayrıca öğrenin. Mehmet Akif Mısır’a sürülmedi, kendi isteği ile gitti.

Bir kızım “İnanç bir faninin aklının alamayacağı kadar muhteşem bir şeydir. Kutsaldır.” diyor. Aynen katılıyorum da, benim inancımda(daha önce de yazdım) hırsızlık, yolsuzluk, yalan, iftira, Allah’a ortak koşma, hile yoktur. Bunu bir zahmet hükümetine anlatıver. Hayatları yalan dolan, sahtekârlık. 17-25 Aralıkta operasyon yapan hakim, savcı ve emniyet görevlilerinden kaç tanesi eski görevinde kaldı? Görevlerini yapmaya engel ol, bir ay tüm delilleri temizle, ondan sonra paralel devlet yaptı diye uydur. Bunları bana birileri açıklasın. Başbakanı peygamber, Mehdi, Allah ilan eden sizde, onu Kâbe kabul eden sizde, onun için eşini boşayan, ar namus tanımayan, ama türban takınca kendini namuslu sanan sizde. Öbür dünyadan haber getirenler sizde. Siz ayrı bir din kurmuşsunuz milletin haberi yok.

Seçim hilelerine Avrupa'dan başladılar. Yurt dışında kullanılan oy zarflarının içi görünüyor. Kime oy verildiği belli. İstenirse Erdoğan’a verilmeyen oylar çöpe atılabilir. Kürtçe Kuran bastırmış, sanki daha önce yasakmış gibi. Kuran ile oy istiyor. Van mitinginde Erdoğan kürsüye "BBP İl Başkanı" çıkardı, ama BBP'nin Van'da il teşkilatı yok! Ekmeleddin Bey’e ekmek fiyatını bile sordular. Acaba başbakana biri aynı soruyu sorsa ne olurdu? Hâkim İslam Beyefendi niçin “Kaç İsmail kaç!” diye telaşlandı? Ayakkabı kutularından ve kasalardan çıkan milyon dolarlara ne oldu? Soma’da ölenlerin sayısının 1150 olduğundan haberiniz var mı? AKP’den istifa eden Turhan Çömez, Abdüllatif Şener, İdris Bal, Ertuğrul Günay, İdris Naim Şahin, ? Dengir Mir Mehmet Fırat, Muhammed Çetin, Feyzi İşbaşaran, Hakan Şükür ve diğerleri şimdi neden kötüler? Dengir Mir Mehmet Fırat’ın “AKP, yolsuzluğu teşvik eden bir yapıya döndü!” demesi sizce ne anlam ifade ediyor. İdris Naim Şahin neden AKP’yi ve başbakanı suçluyor? Yalan mı söylüyorlar? Bunları hiç merak etmiyor musunuz? Size göre bir tek başbakan doğru söyler.

Saygılarımla, hoşça kalın.