Her yıl yazın geldiğini bayanların zayıflama çabaları ile öğreniyorum, tatile çıkıp  facebook a foto atanları da unutmayacağım. Bu sene tatile gitmesin kimse başınıza güneş geçer, ıstakoz gibi yanarsınız maazallah, paranız biter e bir de yorgunluk tabi, gelince bir sürü çamaşır ….. Yani yanlış anlaşılmasın sizi düşündüğümden… Bizler  Tire’nin bekçileri olarak görevimizi bu yaz da eksiksiz tamamlayacağız…  Bu sıralar eczaneye gelip sürekli sorulan ALKALİ DİYET  de nedir? 


Midemiz ağızdan yiyeceklerle aldığımız mikropların ilk sindirilme ilk yok edilme yeridir. Bazı besin zehirlenmelerinin bizi teğet geçme sebebi de kuvvetli mide asidimizdir öyle ki demiri bile sindirebilecek güçtedir… Bu savunma kalkanı alkali diyet ile zayıflar.  

Midenin PH ı 1-3 arasındadır. Sebebi yediğimiz ve içtiklerimizin içindeki vücudumuza zararlı mikroorganizmaların , bakteri ,virüs, ve pestisid türü yabancı maddeler bu midedeki asit ortamda parçalanıp temizlenmesidir. Ayrıca çoğu ilaçlar ve C vitamini  gibi vitaminler de asit ortamda daha stabildir(bozulmadan durabilir) ve bu ortamda emilirler.  Zaten bir adım sonra besinler duedonuma (ince bağırsağın ilk bölümü) geçer. Orada PH 7.5  ve bağırsaklarda da PH 7 olarak devam eder. Bu nötr ve hafif bazik ortamda da diğer besinler amino asitlere kadar parçalanır….

 Şimdi

Allah’ın yarattığı bu harika düzeni bozup kilosu normalde 3 lira olan karbonatı sulandırıp solusyon haline getirip cahil insanlara( bu yazıyı okuyan seni kastetmiyorum biliyorum ki sen asla almadın ) yığınla paraya satıp kandıranları Allah’a havale ediyorum. Diyelim ki kullandınız midenin PH ını 4-5  yaptınız ee ya sonra…Tüm virüs ve bakteriler ölmeyecek, besinler tam parçalanamayacak, bağışıklık sisteminiz çökecek, yığınla hastalık başlayacak, en başta lactobasillus türevi probiotikler de ölecek, hazımsızlık kabızlık sırada, virüsler mikroplar saldıracak…. 

Ta ta ta tammm  ve sanayi kazanacak …..Bu soytarı üçkağıtçılar kazanacak…Zarar gören kim….okumayan araştırmayan saf insanlar ve Türkiye ‘de hiçbir yetkili de bunlara dur demiyor. Üstelik basınla televizyonlarla destekliyorlar. Benden bu kadar hala alkali diyet yapan varsa ona da buradan selam olsun…  Sağlıklı günler dilerim…