Doğal yaşam : Kırmızı et , beyaz et kanatlılar  , yumurtacılık ve süt bunlarda oynanan oyunlar. 
 Neler Neler ?
Tavukçuluk sektörü, geçtiğimiz günlerde büyük bir itirafta bulundu. Türkiye’deki tek GDO’lu ürün olan yemlerin ithalatı için başvuran Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçıları Birliği Derneği (BESD-BİR) Başkanı Sait Koca, GDO’lu yemleri kullanmaya devam edeceklerini ve GDO ile yaşamaya alışmamız gerektiğini söyledi.  denilmektedir. Bu bilgileri nereden aldık Greenpeace den.
 Üstelik, eskiden sektörün halkı kandırmak için kullandığı “genetiği değiştirilmiş organizmaların verimli olduğu” iddiasının da doğru olmadığını itiraf etti.
Şu anda, daha fazla kâr elde edebilmek için dünyanın diğer ucundan GDO’lu yem ithal eden tavukçuluk endüstrisi, hali hazırda bu yemlerle beslenen tavukları soframıza dayatırken, Biyo güvenlik Kurulu 24 yeni GDO’lu yem başvurusunu değerlendiriyor.
 Yalnızca 2014 senesinde Türkiye’ye 1,5 milyar dolar değerinde GDO’lu soya ithal edildi ve daha fazlası kapımızda bekliyor. Sağlığımızı korumaya soframızdaki yiyecekten başlamak en doğal hakkımız!
1946-50 yıllarda ıslah edilmiş ürünler adı altında 60 yıllarda süt tozu şimdide GDO.
Sen de sağlığımızı korumak, dünyamızı savunmak için tavukçuluk endüstrisinin dayatmalarını ve değerlendirilen 24 yeni başvuruyu yutmayız de.  denilmekte Greenpeace tarafından.
Yiyeceklerimizi soframıza getirirken ambalajlı  ambalajsız getiriyoruz.  Soframız  ailemizle, dostlarımızla bizi bir araya getiren en önemli buluşma noktasıdır. Bu sofranın baş köşesine yerleşmek isteyen tavukçuluk sektörü ise maalesef bu yeri hak etmiyor. Sadece soframızdan elde edeceği karı düşünerek, sağlığımıza, çevreye zarar veriyor ve hayvanlara kötü muamele ediyor. Sağlıklı ve çevre dostu bir üretim yapmadığı sürece tavukçuluk sektörünü soframıza buyur etmiyor, bahanelerini ve ürettiklerini yutmuyoruz . denilmektedir Tarık Nejat Dinç
Greenpeace Akdeniz Tarım ve Gıda Kampanyaları Sorumlusu tarafından.
Türkiye'de yaklaşık 15.000 endüstriyel kümes sağlığımızı ve çevreyi tehdit etmeye devam ediyor. 
Sen de kampanyaya imza vererek ve yaygınlaşmasını sağlayarak aşağıdaki resmi değiştirebilirsin. 
Gel tavuk sektörünü beraber değiştirelim. Kendi tavuğumuzu kendimiz besleyelim.
Sadece tavuk tamı , kırmızı ette ,  yumurtacılıkta , sütçülükte ve benzeri sektörlerde GDO vs gibi isimlerle  Biyo çeşitlilik kaybına uğramaktayız.
Kanatlıların binlercesinin ölümünde açığa çıkan atıklar ve kirlilikler.
Antibiyotik adı altında kimyasal riskler.
Kanatlıların veya diğer  et ürünlerin beslenmesinde kapalı alanlarda doğadan ayrı bicimde  beslenmeleri.
Ormansızlaşmamız ve biyo çeşitlilik kaybı ile Dünyamızı yok ediyoruz. Ve bu yok olmayı da ilgililer sessiz kalmaktadır. Anlaşılması güç olan başka bilgilerde?
Tavukçuluk endüstrili , Yumurta endüstrili doğam kırmızı et endüstrili olur mu ?
Denetimli beslenme var mı ? Hayvanlara verilen gıdalar denetimlimi insan ve hayvan sağlığına uygun mu bunlar tüketiciler tarafından bilinmek temidir .
Bizde diyoruz ki bilinçli tüketici olalım. Islah edilmiş ürün  GDO ürün tüketmeyelim.
Sağlıklı Yaşam için . Bilinçli ürün seçin.
"Yeşil TÜRKİYE ,  Temiz ÇEVRE ,  Sağlıklı İNSAN ,  Gürültüsüz ŞEHİR , Huzurlu KENT için EL ELE."


Süleyman ÖVÜL
TİRE Çevre Koruma ve Yeşillendirme Dernek
Başkanı