Ercan ÇELİK

Yurtdışında ve yurt içinde gerçekleştirdiği fuarlarla ülkemiz ihracatına katkı sunan Tireli İş adamı Utku Bengisu, Özbekistan’da ilginç bir buluşmaya imza attı. Özbekistan’da düzenleyeceği Yapı İnşaat Fuarı çalışmaları kapsamında ziyaret ettiği Türkiye’nin Özbekistan Büyükelçisi Mehmet Süreyya Er ile memleket konusu açılınca büyük bir süpriz yaşandı. Büyükelçi Er, Bengisu’ya nereli olduğunu sorup, Tire cevabını alınca, kendisin de Tire’li olduğunu açıklamasıyla hoş bir tesadüf gerçekleşti.

MAHALLELERİ DE AYNI ÇIKTI

Tire Ertuğrul Mahallesi’nde Yalınayak Mevki Öncü Sokak’ın çocuğu olduğunu söyleyen Utku Bengisu’ya Sayın Büyükelçi Mehmet Süreyya Er , kendisinin de Yalınayak Mevkii’nde doğup büyüdüğünü söylemesi büyük süprize bir yenisini ekledi.

Uzunca bir süre Tire’nin konuşulduğu toplantıda Utku Bengisu’nun sahibi olduğu şirketin Nisan ayında yapacağı Türk İnşaat Fuarı’na Sayın Büyükelçiden tam destek geldi. İki ülkenin ticari potansiyelinin ele alınarak tamamlanan görüşmenin sonunda Utku Bengisu Büyükelçi Mehmet Süreyya Er’den Tire’ye gelme sözü aldı.

Editör: Haber Merkezi