Uzun yıllar Tire’de ısıtma ve soğutma sektöründe hizmet veren genç girişimci Murat Cimşit, Türkiye’de ilk olan Baymak satış ofisi ve servis bölümünü tek çatı altında birleştirerek Tire’ye kazandırdı. Mağaza’nın açılış töreni Tire’de iş dünyasını bir araya getirdi. Düzenlenen görkemli törene Baymak’ın Genel Müdürü Ender Çolak,  Tire Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, Tire Ticaret Odası Başkanı Mehmet Delikanlı, CHP Tire Belediye Başkan Aday Adayı Hakan Şenoyar gibi isimlerle birlikte çok sayıda davetli katıldı. Hürriyet Mahallesi, Çamlık Caddesi üzerinde bulunan yeni mağazanın açılış kurdelesini Tire Kaymakamı ve Baymak Genel Müdürü, davetlilerle birlikte kesti. Davetliler kurdele kesiminin ardından topluca yeni mağazayı gezdi.

KAYMAKAM TANIRSEVEN: “TİRE İÇİN BÜYÜK KAZANIM”

Mağazanın açılışında kürsüye davet edilen Tire Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, yeni açılan mağazanın Tire için büyük bir kazanım olduğunu ifade etti. Tanrıseven, konuşmasının devamında ise şu cümlelere yer verdi;

“Böyle bir tesisin ilçemizde hizmete girmesinden dolayı çok memnunum. Tire, İzmir’in ve Ege’nin incisidir. Her geçen gün gelişimini sürdürmektedir. Baymak ülkemiz için çok önemli bir markadır. Girişimci arkadaşımız zaten burada teknik servis hizmetini veriyordu ama bundan böyle her türlü satışı da gerçekleştirecekler. Bu mağazada Baymak ile ilgili tüm hizmetler bir arada görülecek. Bu vatandaşlarımızın anında hizmete ulaşması için büyük bir hizmet. Hem satış hem de servis kısmını aynı çatı altında toplayan bu mağazayı Tire’de oluşturduğu, Tire’yi bu konuda merkez ilçe olarak belirlemesinden dolayı Baymak markasına teşekkür ediyorum”

“YENİ İSTİHDAM ALANI OLUŞTU”

Tire Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven’in konuşmasının ardından kürsüye Tire Ticaret Odası Başkanı ve İşadamı Mehmet Delikanlı davet edildi. Delikanlı, konuşmasında Baymak’ın Tire’de yeni istihdam alanı oluşturmasına dikkat çekti.

Böyle bir dönemde, böylesine bir mağazayı açmanın hiç de kolay bir şey olmadığını hatırlatan Delikanlı;  “Mağazamızın kurucusu Murat Bey’i göstermiş olduğu bu cesaretten dolayı tebrik ediyorum. Aynı zamanda Tire’ye güvendikleri ve Tire’ye böylesine önemli bir yatırım yaptıkları için Baymak markasına da ayrıca teşekkür ediyorum. Bu yeni mağaza en az 6-7 kişiye yeni bir iş imkanı sağladı. Bu markanın en büyük özelliği fabrikasının Türkiye’de bulunmasıdır. Bu yanıyla Baymak, çoğu markada yaşanan yedek parça sıkıntısını sıfıra indirmiş durumdadır. Vatandaşlarımız en fazla 2-3 saat içerisinde bu mağazanın her türlü servis imkanından faydalanacaktır. Yeni açılan mağazamızın Tire’ye hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

“BAYMAK BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR”

Protokol konuşmalarının son kısmında ise Baymak’ın Genel Müdürü Ender Çolak yer aldı. Yoğun programı arasında Tire Bayii’nin açılışına katılmayı ihmal etmeyen Genel Müdür Çolak, davetlilere Baymak ile ilgili önemli bilgiler aktardı. 2018 yılı içerisinde toplamda 126 bayinin açılışını yaptıklarını belirten Çolak, bu rakamın yıl sonuna kadar 140 olmasını hedeflediklerini belirtti. Çolak, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü;

Bu yıl Baymak için açılışlar yılıdır. 2018 yılı içinde bugün Tire’de 126. şube açılışımızı gerçekleştiriyoruz. Bu rakamın yılsonuna kadar 140 olmasını bekliyoruz.  Baymak olarak Türkiye’ye yatırım yapmak üzere Hollanda ile işbirliği yaptık. Teknolojimizi yabancı yaptık ama üretimimiz yerli kaldı.  Müşterilerimize daha iyi hizmet vermek için 2013 yılında bu işbirliğini gerçekleştik. Bu 5 yılda Baymak, hızlı büyüyen, ısıtma ve soğutmada fark yaratan önemli bir firma oldu sadece bu seneye baktığımızda hem kombide, hem ısı pompasında, yani tüm ürün guruplarında büyüme gösteren ve Türkiye’nin her köşesine yayılan bir firma haline geldik. Sanıyorum önümüzdeki yıl ülkemize 150 tane daha yeni bayii kazandıracağız. Bu da demektir ki Baymak Türkiye’nin her yerinde var. Bu duygu ve düşüncelerle Tire’de açmış olduğumuz yeni mağazamızın tüm vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyor, açılışa katılan tüm misafirlerimize teşekkür ediyorum”

Editör: Haber Merkezi