Tire Ticaret Odası, 2. Tire Ticaret Odası Üye Buluşması kapsamında Ticari Uyuşmazlıklarda Dava Şartı Arabuluculuk Sempozyumu düzenlendi. Tire Belediyesi Kültür Salonunda gerçekleştirilen sempozyuma Tire Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, Tire Cumhuriyet Başsavcısı Mehdi Can, Tire Ticaret Odası Başkanı Mehmet Delikanlı,  Tire Ticaret Odası Üyeleri, Ödemiş Cumhuriyet Başsavcısı Tuğan Sarıca, Ödemiş Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Dr. Mert Gümüşay, Ödemiş Ticaret Borsası Genel Sekreteri Ali Öz, Genel Sekreter Yrd. Onur Akar  ve çok sayıda davetli katıldı.

Üç oturum halinde gerçekleşen sempozyuma konuşmacı olarak; Adalet Bakanlığı Arabuluculuk Daire Başkanı Umut İlhan Durmuşoğlu, Yargıtay Onursal Daire Başkanı Şükrü Saraç, TOBB Akademik Danışmanı Prof. Dr. C. Coşkun Küçüközmen katıldı.

Yoğun ilgi gören sempozyumda konuşmacılar,  "Ticari Uyuşmazlıklarda Dava Şartı Arabuluculuk Ve Uygulamaları",  "Ekonomik Görünüm"  konularında uzmanlık alanları doğrultusunda sunum gerçekleştirdi.

Tire Ticaret Odası Başkanı Mehmet Delikanlı bu çalışmalarla üyeleri bilgilendirmeyi ve Tire’nin marka şehir olmasına katkıda bulunmayı hedeflediklerini belirterek şöyle konuştu;

“İş dünyasına, reel sektörümüze daha iyi anlatılması için organize ettiğimiz “İş Mahkemeleri Kanunu ile işçi alacak verecek tazminatları, işe iade talepli davalar açısından arabuluculuğa başvurulması dava şartı haline getirilmesinin ardından, 1 Ocak 2019 tarihinden itibaren dava şartı olarak arabuluculuk getirilerek; iş dünyasının faaliyetlerini güven içerisinde yürütebilmesine hizmet etmesi öngörülüyor. İş dünyasının arasındaki ticari uyuşmazlıklarda “Arabuluculuk” mekanizmasının kullanılması ile süreçler son derece kısalacak, bununla birlikte mahkemelerin iş yükleri de azalacak. Hangi davayı arabuluculuğa götüreceğiz? Hangi konular zorunlu arabuluculuk kapsamına giriyor? Bu gibi sorularda birçok kafa karışıklığı yaşanıyor. Üyelerimizden gelen talep üzerine, bu konuda bir bilgilendirme toplantısı düzenledik. Bu toplantının ilçemize ve iş dünyamıza faydalı olacağını düşünüyorum. Bu duygu ve düşüncelerle her zaman yanımızda olan Kaymakamımız Dr. Hasan Tanrıseven ve sempozyuma konuşmacı olarak katılan Arabuluculuk Daire Başkanı Umut İlhan Durmuşoğlu, Yargıtay Onursal Daire Başkanı Şükrü Saraç, TOBB Akademik Danışmanı Prof. Dr. Umut Küçüközmen’e  ve tüm katılımcılara teşekkür ediyorum”

Editör: Haber Merkezi