Peynir sektörünün güçlü isimlerinden İzmir Ödemiş merkezli Ulussan firması, krizi rekabet şartlarını güçlendirerek yenecek adımlar attı. Piyasada yaşanan krizi, süt ve süt ürünlerinde rekabeti güçlendirerek yeneceklerini ifade eden Ulussan firmasının sahipleri Fatih ve Ferhat Uğurlap, “Dış kaynaklı ekonomik krizi ihracat odaklı akıllı yatırımlarla fırsata çevireceğiz” dediler.

REKABET GÜCÜ ARTACAK

Küreselleşmeyle birlikte iş dünyasında rekabetin oldukça yoğun yaşandığını ifade eden Uğuralp kardeşler, “Bu ortamda başarılı olmak ve sürdürebilirlik isteyen işletmeler mevcut kaynaklarını en etkin biçimde kullanmak zorundalar. Bu kaynaklardan en önemlilerinden bir tanesi stratejik öneme ‘Bilgi’ unsurudur. Firma olarak, rekabet gücümüzü artıracak ve kurumsal sürdürebilirliğimizin devamı sağlayacak ‘Maliyet Muhasebesi Sistemi’ yazılımını en kısa sürede bünyemize entegre etmeyi planlıyoruz. Ürettiğimiz mal ve hizmetler için masraf ve giderlerle ilgili mal ve hizmetin satışından el edilen bedel arasındaki denge sürekli olarak takip edilecek. Sistem, alacağımız ticari kararlara güçlü şekilde ışık tutacak” diye konuştular.

HEDEF BÜYÜK MARKETLER

BRC Gıda Güvenliği sisteminin kurulumu ile Ulussan markasını büyük market zincirlerinin raflarında tüketicilerle buluşturmayı hedeflediklerini kaydeden Ferhat ve Fatih Uğuralp sözlerini şöyle sürdürdü. “Büyük zincir marketler tedarikçi seçimine önem veriyor. Belirlenen protokoller çerçevesinde tedarikçi firmaların üretim tesisleri denetlenmektedir. Denetimlerde yeterli puanı alamayan firmalardan ürün alımı yapılmamaktadır. Bu açıdan bakıldığında büyük marketlerin tedarikçisi olabilmek için önemli bir adım atıyoruz. İhracatı da bu dönemde arttırmanın yollarını arıyoruz.”

PAKDEMİRLİ ÜRETİCİNİN YANINDA

Piyasa koşullarının, dış kaynaklı kriz ile zorlandığını ancak bu koşullarda Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli’nin bölge şartlarını yakından tanıyan çiftçi kökenli bir aileden gelmesinin büyük bir şans olduğunu belirten Uğurlap kardeşler, krizin hedeflerini saptırmayacağını ve üretim kapasitesinde herhangi bir düşüşe izin vermeyeceklerini ifade ettiler.

Editör: Haber Merkezi