Türkiye'nin öncü e-ticaret sitesi GittiGidiyor, dünyada her yıl heyecanla beklenen, pek çok markanın büyük indirimler sunduğu Black Friday'de “Süper Cuma” kampanyasıyla rekorlara imza attı. 2001 yılında kurulan GittiGidiyor, Süper Cuma kampanyasıyla bugüne kadar 1 günde gerçekleştirdiği en yüksek satış rakamına ulaşırken, aynı zamanda bir gün içindeki en yüksek ziyaret rakamını da yakaladı. Yüzde 80'e varan indirimlerle tam 24 saat boyunca devam eden kampanyada bazı fırsat ürünleri ise daha ilk yarım saatte tükendi. İzmir'de yaşayan GittiGidiyor kullanıcıları ise kampanyanın ilk dakikalarından itibaren alışveriş yapmaya başladı.
 
Tüketici mesai ortasında alışveriş yaptı
Süper Cuma'da en yüksek satış hacmine saat 14.00-15.00 arasında yani mesai ortasında ulaşıldı. İller bazında incelendiğinde en yüksek alışveriş hacmine ulaşılan saatler 3 büyük ilde farklılık gösterdi. İzmirliler en çok gece saat 01.00'de GittiGidiyor'dan sipariş verirken, İstanbullular 14.00'de, Ankaralılar ise 11.00'de alışveriş yapmayı tercih etti. GittiGidiyor'un Süper Cuma kampanyası özelinde en fazla alışveriş yapan ilk 10 şehir sıralamasında İstanbul, Ankara ve İzmir ilk üçü oluşturdu. Bu illeri Bursa, Antalya, Kocaeli, Konya, Adana, Muğla ve Mersin izledi.
 
 
Kişi başı harcama tutarı 2,5 kat arttı
GittiGidiyor'da bu yılki Süper Cuma kampanyasında gerçekleşen toplam satış, geçen yılki kampanyanın 2 katına çıktı. Kasım ayının günlük ortalamasıyla kıyaslandığında ise kampanya dâhilinde gerçekleşen günlük satış hacmi tam 7 kat daha yüksek oldu. Günlük ziyaret sayısında 2 kat ve kişi başına ortalama harcama tutarında ise 2.5 kat artış gerçekleşti.
 
Cep telefonları adeta kapışıldı
Perşembeyi cumaya bağlayan gece saatler 00.00'ı gösterdiğinde başlayan ve 24 saat boyunca devam eden kampanyada tüketicilere anne-bebek ürünlerinden kozmetiğe, dekorasyondan yapı markete, cep telefonundan teknoloji ürünlerine kadar pek çok kategorideki seçili binlerce üründe indirimler sunulurken, tüketicilerin en çok satın aldığı ilk 10 ürün arasında zirveye cep telefonu yerleşti. Onu sırasıyla bilgisayar, televizyon, kombi, çamaşır makinesi, elektrikli süpürge, bulaşık makinesi deterjanı, bebek bezi, oto lastiği ve kedi/köpek maması takip etti.
 
Üç büyük il özelinde incelendiğinde, İstanbul ve İzmir'de cep telefonunu takiben en çok kedi maması, Ankara'da ise en çok oto lastiği alışverişi yapıldı.
 
Saniyede 2 ürün satıldı, alışverişin yüzde 65'i mobilden yapıldı 
GittiGidiyor'un günlük ortalama mobil uygulama indirilme sayısı Süper Cuma'da 3 kat artarken, alışverişlerin de yüzde 65'i mobilden yapıldı. Her gün saniyede ortalama 1 ürün satışı gerçekleşen GittiGidiyor'da, kampanya günü ise saniyede ortalama 2 ürün satıldı.
 
“Tüketicinin bütçesine katkısı olan indirimler sunduk”
Süper Cuma kampanyasının sonuçlarına ilişkin bilgi veren GittiGidiyor Ticari Direktörü Bülent Elçin, şunları söyledi: “Bu yıl da satışta en az geçen yılki kadar bir artış öngörüyorduk ve beklentimizin de üzerinde bir sonuç elde ettik. Süper Cuma kampanyamızla, 1 günde gerçekleştirdiğimiz en yüksek satış rakamına ulaşıp rekor kırdık. Geçen yılki Süper Cuma'ya kıyasla 2 kat daha fazla satış gerçekleştirdik. İzmirli GittiGidiyor kullanıcıları da kampanyanın başladığı ilk saatten itibaren alışveriş yapmaya başladı. Tüketiciler, alışverişin yoğunlaştığı eylül-ekim dönemindeki fiyat artışları nedeniyle satın alma noktasında bir miktar frene basmıştı. Kampanyamıza özel sunduğumuz cazip fırsatlar, tüketicilerin ihtiyacı olan ürünleri uygun fiyata satın alabilmesini sağlayarak adeta ilaç gibi geldi. Gerçek fiyatlar üzerinden yaptığımız yüzde 80'e varan indirimlerle, avantajlı alışveriş yapmak isteyen nihai tüketicinin bütçesine katkıda bulunduğumuz için son derece mutluyuz. Hem Türkiye'de tüketiciler arasında Black Friday bilinirliğinin yaygınlaşması hem de her yıl kampanya yapanlar arasına daha çok firmanın eklenmesiyle, önümüzdeki yıllarda da bu ilginin katlanarak artmasını bekliyoruz.”

Editör: Haber Merkezi