Tire Ziraat Odası Başkanı Halil İbişoğlu, önceki gün Türkiye genelindeki Ziraat Odası Başkanlarıyla birlikte Ankara’ya gitti. Toplamda 18 ilin ilçeleriyle birlikte meclise giden oda başkanları burada bölge milletvekilleriyle görüştü. Ağırlıklı olarak incir ve pamuğun konuşulduğu toplantılarda, tarımsal elektrik, kredi borçlarının yapılandırılması ve sondaj yasağı gibi önemli tarımsal sorunlar masaya yatırıldı. Gün boyu süren toplantıların ardından müjdeli haberleri Tire Ziraat Odası Başkanı Halil İbişoğlu verdi. Ankara ziyaretinde Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile de görüşen İbişoğlu, bölge çiftçisinin sorunlarını bizzat bakana iletti.

TMO İNCİR ALIMI YAPACAK

Toplantıdan çıkan karara göre TMO (Toprak Mahsulleri Ofisi) TARİŞ’in belirlediği fiyatlar üzerinden incir alımı yapacak. İncir üreticilerini umutlandıran haber ise Tarım Komisyonu Üyesi Aydın Milletvekili Rıza Posacı’nın başkanlığını yaptığı toplantıdan çıktı. Bu yıl başlayacak olan uygulama önümüzdeki yıllarda da devam edecek. Tarım Komisyonu Üyesi Aydın Milletvekili Rıza Posacı, uygulamanın bölgemizdeki incir üreticilerine rahat bir nefes aldıracağını ifade etti.

PAMUK PİRİMLERİ 15 GÜN İÇİNDE AÇIKLANACAK

Toplantının diğer sevindirici haberi ise pamuk pirimleriyle alakalıydı. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli Pamuk primlerinin 15 gün içerisinde açıklanacağını ve bundan sonra ekim öncesinde primlerin ödeneceğini açıkladı. Bu haber pamuk üreticilerinin içini rahatlattı.

ÇİFTÇİNİN ORTAK SORUNLARI KONUŞULDU

Bölgedeki hemen her çiftçiyi ilgilendiren elektrik fiyatları, sondaj yasağı ve banka borçlarının yapılandırılması gibi tüm sorunlar Bakan Pakdemirli ve ekibine bildirildi. Bakanlığının bu sorunlarla ilgili de özel çalışma başlattığı belirtildi.

Editör: Haber Merkezi