Tire Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren GRM Gıda isimli bir fabrikada çalışan işçiler geçtiğimiz günlerde yaklaşık 4 aydır ücretlerinin yatırılmadığını iddia ederek, tepkilerini dile getirmişti. O tepkilerin üzerine fabrikanın üst yönetiminden karşı bir açıklama geldi. İddiaların gerçeği yansıtmadığını belirten farika yönetimi, hiçbir işçinin işten çıkarılmadığını söyledi.

‘BİRİNCİ ÖNCELİĞİMİZ İŞÇİLERİMİZİN ALINTERİ’  

Fabrika Kurucuları Çaptuğ Kitapçıoğlu ve Ömer Burak Gürman konu ile ilgili özel olarak HaberTire Gazetesi’ne konuştu. İkili yaptıkları açıklamada şu cümlelere yer verdi;

“GRM Gıda olarak yaklaşık 15 yıldan bu yana Közlenmiş Biber ve Konserve ihracatı yapıyoruz. 2018 yılının başında Tire’de yaklaşık 8 Milyon TL’lik bir yatırım yapıp kendi üretim tesisimizi kurduk. Yeni kurulmuş olmanın maliyetleri ve içinde bulunduğumuz ekonomik şartlara bir de sebze hasatlarındaki sıkıntılar eklenince ister istemez geçici problemler yaşadık. Bu süreçte firma olarak tüm çalışanlarımızla tek tek görüşüp yaşadığımız sıkıntıları dile getirdik. Onlar da durumu anlayışla karşılamıştı. Hiçbir şekilde çalışanlarımızı işlerinden bıraktırmadık. İddia edildiği gibi 4 aydır alacaklarını alamayan işçimiz yoktur. En fazla 2 ay alacaklı kalan işçilerimiz var ve zaten onlara da programlı bir şekilde ödeme yapılıyor. Bu süreçte alacağı geciken işçilerimizin sigorta primlerinde hiçbir aksama yaşanmadı. Bizim birinci önceliğimiz işçilerimizin alın teridir. Bizler de bu noktaya sıfırdan geldik. İşçinin ve emekçinin haklarını en iyi bilenlerdeniz. Kısa süre içerisinde işçilerimizin mağduriyetlerini giderip, büyük bir aile olarak yolumuza devam edeceğiz”

Editör: Haber Merkezi