Tire’de uzun süredir konuşulan Çiftçi Malları Koruma krizi tırmanarak devam ediyor. Çiftçiler kurumun uyguladığı sisteme isyan ederken kurum geri adım atmıyor.

Somak Köyü’nde çiftçilik yapan 48 yaşındaki Metin Yılmaz, mağduriyetlerinin günden güne büyüdüğünü belirterek konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Yetkililerin bir an önce bu yanlıştan dönmesi gerektiğini ifade eden Metin Yılmaz açıklamasını şu sözlerle sürdürdü;

“Ben çocukluğumdan beri çiftçilik yapıyorum. Bu güne kadar ne böyle bir uygulama gördüm ne de duydum. Bu uygulama tamamen adaletsiz bir uygulamadır. Ben hiçbir kurum yada kuruluştan koruma talep etmiyorum. Kendi tarlamı gerekli önlemleri alarak kendim koruyorum. Şimdi Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı gelip benden koruma aidatı istiyor. Ben almadığım hizmetin parasını neden ödiyeyim ki? Hayatım boyunca bu kuruma bir kere bile işim düşmemiştir. Bundan sonra da düşeceğini sanmıyorum. Bugüne kadar hiçbir ödeme yapmadım. Benimle birlikte ödeme yapmayan bazı çiftçi arkadaşlarımıza haciz uygulandı. Belki yarın bana da haciz uygulanacak. Ortada büyük bir yanlış var. Kurumlar çiftçinin haklarını koruyup, çiftçiyi destekleyeceğine tam aksine çiftçiye yeni maliyetler yükleyerek onları yıpratıyor. Buradan devlet büyüklerimize sesleniyorum. Ne olur bir an önce bu uygulamayı kaldırın.

‘OLACAK İŞ DEĞİL’

‘Ben korumamı kendim yapmak istiyorum. Sistemden çıkmak istiyorum’ dediğimde işi yokuşa sürüyorlar. Tarlamın her yerini görecek şekilde kameralarla donatmamı istiyorlar, bununla beraber sigortalı güvenlik görevlisi çalıştırmamı istiyorlar. Bunlar olacak şey değil. Biz zaten kendimize zor bakıyoruz. Bir başkasını nasıl istihdam edelim?”

Editör: Haber Merkezi