Tire’de uzun zamandır konuşulan Çiftçi Malları Koruma aidatıyla ilgili son noktayı Başkan Ahmet Küçükler koydu. Önceki gün Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı hizmet binasında Tirevizyon’u ağırlayan Küçükler, birbirinden önemli açıklamalarda bulundu. Yapılan tüm işlemlerin yetkiler dahilinde olduğunu söyleyen Küçükler, çiftçinin aleyhine bir uygulama yapılmadığını ifade etti. Küçükler, açıklamalarının devamında ise şu ifadelere yer verdi;

“Tire Kaymakamlığı Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı olarak 4081 Sayılı Çiftçi Mallarının Korunması Hakkında Kanun’ a göre hizmet vermekteyiz.  1941 Yılında 4081 Sayı numarasıyla alınan bu karar ile yıllardır vatandaşlarımıza hizmet vermekteyiz. Polis ve Jandarmadan sonra personellerimiz 3. Kolluk kuvveti olup 4 tane bakanlığa bağlıdır.

Koruma Başkanlığı olarak çiftçimizin ve vatandaşımızın emeğini korumayı kendimize ilke edinerek çıktığımız bu yolda birçok olayda Polis ve Jandarma ile birlikte koordine olarak çalışarak çiftçilerimize yetki ve sorumluluklarımız dahilinde olan her konuda yardımcı oluyoruz. Tire Kaymakamlığı Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı olarak vermiş olduğumuz hizmetler ile Polislerimizin, Jandarmamızın yüklerini azaltmaktadır. Ayrıca vatandaşlarımızın şikayetleri durumunda Mahkemelere gidip uzun süre beklemelerine gerek kalmadan biz bu olayları çözüme kavuşturuyoruz. Zarara uğrayan vatandaşlarımızın zarar bedellerini tespit ettirmek amacıyla İlçe Tarım Müdürlüğü’nden konu uzmanı bilirkişi çağırarak zarar hesaplaması yaptırıp zarar veren kişilerden bu ücreti tahsil ederek mağdur vatandaşlarımızın mağduriyetlerini gideriyoruz. Başkanlık olarak sadece vatandaşımızın değil devlet arazilerinin de korumasını yaparak hazine ve mera vasfında olan yerlere zarar verilmesini önlüyoruz. Koruma aidatları olarak ise sanılanın aksine yüksek fiyatlar alınmıyor. Yıllar önce bile ağaç başı 1,5 TL ücret alınırken günümüzde bu ücret dekar başı sadece 3 TL den işlem görüyor. Vatandaşlarımızın vermiş olduğu bu aidat ücretleri hizmet olarak tekrar vatandaşlarımıza geri dönüyor.

‘İSTEYEN GELİP ASLINI ÖĞRENEBİLİR’

Son zamanlarda basında hakkımızda asılsız ve karalayıcı olarak çıkan haberleri yaptıran kişileri incelediğimizde Başkanlığımızdan daha önce ya işlemiş olduğu zarardan ötürü para cezası aldığını yada şahsın kendi çıkarlarının kanunla örtüşmediğini görüyoruz. Hakkımızda çıkan hiçbir hizmet vermediğimiz yönündeki haberlere en iyi cevap her ay başkanlığımızca gelen yüzlerce talep ve şikayet dilekçelerinin çözümlendiğine dair belgelerdir. Bu belgeleri görmek isteyen Başkanlığımıza gelerek yüzlerce vatandaşımızın mağduriyetinin giderildiği olayları inceleyebilir mağduriyetleri giderilen vatandaşlarımızla ulaşıp olayın aslını öğrenebilirler. Haraç gibi para topluyorlar ifadelerini kullanan kişiler ise 4081 Sayılı Çiftçi Mallarının Korunması Hakkında Kanunu incelerlerse Başkanlığımızın 4081 Sayılı Çiftçi Mallarının Korunması Hakkında Kanunun dışında hiçbir eylemde bulunmadığını görürler. Son zamanlarda basında Tire Kaymakamlığı Çiftçi Malları Koruma Başkanlığından herkes şikayetçiymiş gibi göstererek tüm vatandaşlarımıza bizi kötü göstermeye çalışan kişilerin sadece bir iki mahalleden  olduğuna dikkat çekeriz. Mahallelerimizin hiç birinde bu sorunlar oluşmuyorken sadece bir iki mahallemiz de bu sorunların oluşmasının nedenini bizlerde merak ediyoruz.

‘YASAL İŞLEM BAŞLATIYORUZ’

Bu kişilerin söyledikleri asılsız ve yanlış ifadelerle Başkanlığımız hakkında yorum yapan kişiler söz konusu olayların aslını ve Başkanlığımız hakkında merak ettikleri her şeyi bizden gelip öğrenebilirler. Son olarak Başkanlığımız hakkında asılsız ve hareket içeren yorumlar hakkında gerekli olan yasal işlemlerin başladığını bildirerek vatandaşlarımızın tüm mağduriyetlerinde tüm yetki ve sorumluluklarımız dahilinde her zaman yanlarında olduğumuzu hatırlatır daima görevimizin başında olduğumuzu bildiririz.   

Editör: Haber Merkezi