Tire Park AVM de bulunan İstanbul Çaycısı'nda düzenlenen kahvaltılı toplantıya Tire Ticaret Odası Başkanı Mehmet Nadir Delikanlı, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şükrü Bahaettin Oktav, yönetim kurulu üyeleri, meclis başkanı, meclis üyeleri ve yerel basın mensupları katıldı. 

Kahvaltıda bir konuşma yapan Tire Ticaret Odası Başkanı Mehmet Nadir Delikanlı, Türkiye'nin en büyük sorununun işsizlik olduğunu vurgulayarak Cumhurbaşkanı’nın çağrısını yaptığı istihdam seferberliğine oda olarak tam destek vereceklerini söyledi. 

İstihdam paketiyle işverenlere verilen teşviklerle ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Delikanlı, "İşverenlerimizin Nisan ayı sonuna kadar sağlayacağı her ilave istihdamın 3 ay boyunca ücretini, sigorta primlerini ve vergisini devlet karşılıyor. Bu 3 ay boyunca işverenin maliyeti sıfır. Devamındaki 9 ay boyunca da devletimiz sigorta primlerini ve vergileri ödemeye devam edecek. Yani aylık 1.113 TL’yi devletimiz karşılayacak. Biz işverenler olarak sadece çalıştırdığımız kardeşimize ücretini ödeyeceğiz.  İşe alınacak kişi kadın, genç ve engelli ise 9 aylık süre 15 aya kadar uzamış olacak. Yine imalat sanayi ve bilişim sektöründe aylık 1.113 TL olan prim ve vergi teşviki 2.712 TL olarak verilecek. Eğer bir işveren işlerinde sıkıntı yaşadıysa, faaliyetleri durmuş ya da azalmışsa; çalışanlarının maaşı 3 ay boyunca Kısa Çalışma Ödeneği kapsamında İşsizlik Sigortası Fonu’ndan ödeniyor. Yani burada devletimiz işverene diyor ki, düzenini bozma, istihdamı koru. " dedi.

"EKSTRA HASSASİYET BEKLİYORUZ"
Delikanlı, İstihdam Seferberliği 2019 kampanyası için her işverene seslendiklerini dile getirerek "Bu teşvikler konusunda şirket sahipleri ve yöneticileri kadar muhasebecilere ve şirketlerin insan kaynakları yöneticilerine de büyük görevler düşüyor. İstihdam teşviklerinin iyi anlaşılması ve uygulanması konusunda onlardan ekstra hassasiyet bekliyoruz. Aklınıza takılan bir konu olursa, Tire Ticaret Odası’na ulaşmanız mümkün." dedi.

OKTAV: “ÜYE BULUŞMALARINA BAŞLADIK”
Tire Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Bahaettin Oktav, yeni yönetimin disiplinli bir şekilde çalışmaya devam ettiğini belirterek, “Bu geçen sürede bizim yönetime ve meclise alışma süremiz vardı. İşlerin nasıl işlediği konusunda bir alışkanlık edindik. Seçildiğimiz günden bu yana yönetim kurulu toplantısını yapmadığımız bir hafta bile olmamıştır. Aynı şekilde meclis toplantılarımızı da kesinlikle atlamıyoruz. Disiplinli bir şekilde çalışmaya devam ediyoruz.
Ticaret Odaları ne iş yapar? Sadece aidat mı alır? Üyelerine hizmetleri nelerdir? Biz de bunu anlatmak adına kendimize bir yol haritası çizdik. Üye buluşmaları adı altında bir etkinlik planladık. 13 Mart 2019 Çarşamba günü gerçekleştireceğiz. Bu ilk toplantıda 3 ana konumuz var. İlki KOSGEB destekleri. Diğer konu e-ticaret. Sadece Türkiye’de değil, dünya çapında ticaretin belli bir oranı artık internet üzerinden yürümeye başladı. Şu an Türkiye’deki toplam ticaret cirosunun yüzde 1,2’si e-ticaret üzerinden dönüyor. Bu rakam Avrupa’da yüzde 6, Güney Kore’de yüzde 12, ABD’de ise yüzde 8 civarında. Yaklaşık 10 sene sonra bu Pazar payının yüzde 25lere ulaşması bekleniyor. Tiremizde de gerçekten e-ticarete konu olabilecek pek çok ürün ve hizmet var. E-ticaret, 7/24 açık bir platform. Bu konuda Tire’nin bilinçlendirilmesi lazım. 
Üye buluşmalarında bir diğer konumuzda kişisel gelişim üzerine Türkiye’de kendini kanıtlamış olan İzgören Akademi eğitmenlerinden Gökhan Okçu konuğumuz olacak. Kendisi “Neden 25. Saat?” adlı bir sunum gerçekleştirecek. Tüm üyelerimizin bu etkinliğe katılmasını bekliyoruz.” Dedi.
 

Editör: Haber Merkezi