Ercan ÇELİK

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından başlatılan ve tarım, hayvancılık, ormancılık, gıda ve su ürünleri konularında yüksekokul veya üniversite mezunu gençlerin kırsalda yatırım yapmalarını sağlamayı amaçlayan Kırsalda Uzman Eller Projesinin tanıtım ve bilgilendirme toplantıları yapılmaya başlandı. Konuyla ilgili toplantı Tire’de Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

Proje ile; Kırsal alanda yaşayan ya da yaşamayı taahhüt eden, tarım, hayvancılık, ormancılık, gıda ve su ürünleri konularında yüksekokul ve aynı bölümlerin üniversite mezunlarının mahallinde uygulayacağı bitkisel ve hayvansal üretim, su ürünleri üretimi, yöresel tarım ürünleri, tıbbi ve aromatik bitki üretimi ile bu ürünlerin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik projelere 100 Bin TL destek verilecektir.

Başvurular için son tarih 18 Şubat 2020. Ön başvurular; konu ile ilgili detaylı bilgi ve dökümanların da bulunduğu https://uzmaneller.tarimorman.gov.tr sitesinden yapılacaktır. Başvuru sahibi kesin başvuruyu, ön başvuruda beyan ettiği belgeleri, projeye esas hazırlamış olduğu iş planını ve istenilen diğer belgeler ile birlikte İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğü'ne başvuru tarihi ve saati sona ermeden şahsen yapması gerekmektedir.

Editör: Haber Merkezi