İnsanlardaki yardım duygusunu geliştirmek, dayanışmanın önemini anlatmak ve insanların gönül zenginliğine ulaşmasına yardımcı olmak amacı ile her yıl kutlanan Vakıflar Haftası çerçevesinde Tire Vakıflarla ilgili çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Tire Belediyesi Kültür Sanat Salonunda Düzenlenen  kutlama programına İzmir İl Vali Yardımcısı Fatih Damatlar, Tire İlçe Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, Vakıflar Bölge Müdürü Fethi Koç, İzmir İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Tahir Büdün, İlçe Milli Eğitim Müdürü Özcan Karpuz, İlçe Müftüsü Şaban Sadan, Kamu kurum ve kuruluşların müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı.

“VAKIF İYİLİK DEMEK”

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program Kuran-ı Kerim tilaveti ile devam etti. Program akışında Vakıflar Bölge Müdürü Fethi Koç günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Koç yaptığı konuşmada şunları söyledi.

“Vakıf iyilik demektir. Vakıf elindekini karşılık beklemeden ihtiyaç sahibine vermek demektir. Vakıfların kuruluşu 1048 yıllarına dayanmaktadır. Vakıflar Bölge Müdürlüğü olarak İzmir ve Manisa Bölgelerinde ecdadımızın bizlere bıraktığı değerleri korumaya çalışıyoruz. Şöyle tarihimize dönüp baktığımızda birçok alanda kurulmuş vakıflar görüyoruz. Göçmen kuşların göç yollarına emin adımlarla gidebilmeleri için bile ecdadımız vakıf kurmuş. Bizlerde bu değerlerimize sahip çıkmaya çalışıyoruz.”

TANRISEVEN “TİRE’DE VAKIF ESERLERİNİN MERKEZİ”

Tire İlçe Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven geçtiğimiz günlerde İzmir Turizm Haftasına Tire olarak ev sahipliği yaptıklarını belirterek, bu kez de Vakfılar Haftasının ilçede kutlanmasından mutlu olduklarını söyledi. Tanrıseven şöyle konuştu:

“Tire‘nin ciddi anlamda vakıf eserine sahip olduğunu görüyoruz. Tire’de herhangi bir yöne dönüp birkaç dakika yürüdüğünüzde vakıf eseri bir cam karşınıza çıkar. Bugüne kadar bu eserleri vakfeden koruyan ve günümüze kadar ulaşmasını sağlayan ecdadımızı rahmetle anıyorum. Bizler de bu mirasa sahip çıkmak için elimizden gelen özveriyi gösteriyoruz.”

“ESKİ ESERLERİ AYAĞA KALDIRIYORUZ”

Tire de birçok eserin restorasyonu Valiliğimizin ve Vakıflar Genel Müdürlüğümüzün katkılarıyla yapıldı. İlçemizde daha ayağa kalkacak birçok eser var. Bu yüzden restorasyon çalışmalarında ilçemize özel önem verilmesini istiyoruz.”

HAFSA HATUN AYAĞA KALKIYOR

Tire İlçe Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven Vakıflar Bölge Müdürlüğü ile yürütülen çalışma kapsamında Molla Arap Cami ve Hafsa Hatun Külliyesinin de ayağa kaldırılacağının müjdesini vererek İzmir Valiliği ve Vakıflar Bölge Müdürlüğü yetkililerine teşekkür etti

VAKIFLAR SERGİSİ BEDESTEN’DE AÇILDI

Tire Belediyesi Kültür Sanat Salonunda yapılan kutlama töreninin ardından Protokol ve davetliler Tire Bedesteninde vakıf eserlerine ait fotoğraf sergisinin açılışını gerçekleştirdi.

Editör: Haber Merkezi