Bu yıl 66. dönem mezunlarını verecek olan 71 yıllık geçmişe sahip Tire Ahi Evran (Endüstri Meslek) Mesleki Anadolu Lisesi’nin mezunları bir kez daha bir araya geldi ve hasret giderdi.



Tire’nin en eski ve köklü okullarından biri Ahi Evran Mesleki ve Teknik (Endüstri Meslek) Anadolu Lisesi tarafından 2002 yılından bu yana gerçekleştirilen ‘mezunlar pilav günü’ önceki gün bir kez daha gerçekleştirildi. Bu yıl 66. dönem mezunlarını verecek olan köklü okuldan onlarca yıl önce mezun olmuş olan Tireli ve Tire dışından eski öğrenciler bir araya gelip hasret giderdi, nostalji yaptı.

‘MEZUNLAR PİLAV GÜNÜ’NÜN BU YIL 13.’SÜ YAPILDI
Tire Endüstri (Ahi Evran) Meslek Lisesi Mezunları Derneği Başkanı Hasan Cemil Duran ve Okul Müdürü Hüseyin Çamlıca’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen bu yıl 13.’sü yapılan mezunlar pilav günü buluşmasına yaklaşık 500 civarında konuk katıldı. Katılımcı eski mezunlar arasında turizm bakanlığı yapmış olan Erkan Mumcu’da yer aldı.

1944 YILINDA KURULAN OKUL, BU DÖNEM 66. DÖNEM MEZUNLARINI VERECEK
Okulun ön bahçesinde yapılan törende önce Okul Müdürü Hüseyin Çamlıca bir konuşma yaptı ve programı, katılanlara “hoş geldiniz” diyerek başlattı. Çamlıca konuşmasında, “1944 yılında açılan ve bugün 71. kuruluş yıldönümünü yaşadığımız, o günden bu yana kentimize ve ülkemize çok değerli mezunlar veren, insanlar yetiştiren Tire’nin köklü ve başarılı okulu Ahi Evran (Endüstri Meslek) Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi özel bir gün yaşamaktadır. Bu okuldan mezun olmuş binlerce kişi arasından bir kısmı olan sizleri bugün burada ağırlamaktan dolayı çok mutluyuz. İlk mezunlarını 1948 yılında veren ve bu yıl 66. dönem mezunlarını verecek olan okulumuz, şuanda 605 öğrencisi ve 65 öğretmeni ile eğitim hizmetlerini günümüz teknik standartları içerisinde vermeye çalışmakta. Okulumuzda; makine, metal, elektrik, elektronik, mobilya, tesisat ve bilişim teknolojisi alanlarında eğitim verilmekte.” söyledi.

ÖĞRENCİLİK YILLARINDA OLDUĞU GİBİ YEMEK SIRASINA GİRDİLER
Programın devamında katılımcı eski mezunlardan isteyenler kürsüye gelerek kısa kısa konuşma yaptılar. İsteyenler, öğrencilik yıllardan bazı hatıralarını paylaştı.  Sonrasında; Eğridere Zeybek Ekibi ve Belediye Halk Oyunları Ekibi tarafından folklor gösterileri yapıldı. Daha sonra konuklara okul gezdirildi. Programın finalinde ise katılımcılar, okulun yemekhanesinde Dernek tarafından yapılan ‘mezunlar yemeği’ni yemek üzere, eski yıllarda olduğu gibi karavana sırasına girdi. Bu bölümde adeta geçmişe yolculuk yapan eski mezunlar kimi zaman duygusal anlar yaşadı.

Editör: Haber Merkezi