Soma’da 301 madencinin şehit olmasıyla sonuçlanan feci kazanan yıldönümünde Tireli motosikletçiler Soma’ya sürdüler ve madenci şehitliğini ziyaret ettiler.

 

Ercan ÇELİK

 

Tire’de motosiklet tutkunlarının bir araya gelerek oluşturdukları “Teira Riders” isimli motosiklet kulübü, sınıf ve yaş farkı gözetmeksizin tüm motosiklet sevdalılarını bir araya getirerek, gençleri güvenli sürüşe özendirmeye ve çeşitli gezi organizasyonları düzenlemeye devam ediyor.

 

BU KEZ ROTA SOMA OLDU

 Teira Riders üyeleri neredeyse her hafta sonu farklı bölgelere geziler düzenliyorlar. Bu gezilerde amaç hem motosikletin ruhu gereği özgürlüğü yaşamak, hem de sosyalleşmek. Teira Riders’ın bu haftaki rotası ise 301 madencinin, vahim bir kaza sonucu şehit olduğu Soma oldu. Tire’den motosikletleriyle yola çıkan 20 kişi, yaklaşık 250 kilometre motosiklet sürdüler ve Soma Madenci Şehitliği’ni ziyaret ettiler.

 

KURAN OKUDULAR

Teira Riders üyelerine Ödemiş’ten ve İzmir’den de motorcular katıldı. Madenci Şehitliği’nde Salihli Motosiklet Kulübü üyeleriyle buluşan Tireli motorculara burada Soma Motosiklet Kulübü üyeleri eşlik etti. Madenci Şehitliği ziyaretinde dualarını okuyan  motorcular, daha sonra toplanarak şehitlikte Kur’an okudular.

 

SOMA’DAN TİRE’YE SELAM GÖNDERDİLER

Madenci Şehitliği ziyareti sonrası Somalı şehit ailelerinin verdiği hayır yemeğine davet edilen Tireli motosikletçiler, Somalı motosikletçiler ve aileler tarafından büyük bir samimiyetle karşılandılar. Somalılar, burada yemeklerini yiyip yola çıkan Teira Riders üyeleriyle Tire’ye selam gönderdiler.

Herhangi bir olumsuzluk yaşanmadan Tire’ye akşam saatlerinde dönüş yapan Teira Riders üyeleri bu gibi anlamlı programların devam edeceğini ve Tireli tüm motorcuları güvenli sürüşe özendirmek adına gayret göstereceklerini belirttiler. 













Editör: Haber Merkezi