Minik Efe Ahmetcan Taşal Ödemiş’te katıldığı zeybek yarışmasından ikincilikle döndü.

Ergün ÇELİK

Günlerdir öğretmeni Serdar Hanaylı ile büyük yarışmaya hazırlanan Ahmetcan Taşal emeğinin karşılığını aldı. Ödemiş Gençlik ve Spor Müdürlüğünün düzenlediği farklı yaş guruplarından toplamda 22 kişinin katıldığı"Küçük Menderes Efesini Arıyor" isimli zeybek yarışmasına Tire’den 5 yarışmacı katıldı.

Ödemiş Gençlik ve Spor Müdürlüğü Salonu’nda düzenlenen yarışmada Tireli efelerden Ahmetcan Taşal “Torbalı İki Parmak Zeybeği” performansı ile ikinci olurken, Tireli diğer yarışmacı Mert Demirkan ise üçüncü oldu.

Yarışma sonunda birinci, ikinci ve üçüncüye cumhuriyet altını verildi. dereceye giren diğer yarışmacılar ise madalya ile ödüllendirildi.

Yarışmanın jüri üyeliğini yapan Birol Sardoğan yaptığı açıklamada; “ Bu yarışma, efelik kültürü ve zeybek oyununun tanıtılması açısından oldukça önemli bir yarışmaydı. Tüm yarışmacılar sonuçtan memnun kaldı. Herkes bireysel olarak sahneye çıktı ve performansını sergiledi. Bu yarışmanın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İlçemizi gururla temsil eden Tireli yarışmacılarımızı da tebrik ediyorum.” Dedi.  






Editör: Haber Merkezi