FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ >>

VİDEOLAR İÇİN TIKLAYINIZ >>


Etkinliğe başta Ak Parti İzmir 1. bölge milletvekili Hüseyin Kocabıyık olmak üzere, Tire Kaymakamı Hasan Tanrıseven, Jandarma Komutanı Emre Davutoğlu, Atça Belediye eski başkanı Mustafa Çınar, Tire Orman Şefi Uğur Güler, MHP ilçe Başkanı Ali Koçlar ve partili yöneticiler, Tire Ülkü Ocakları Başkanı Hızır Şenol, Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Mehri Nisa Ünalan, Ak Parti Seçim Koordinasyon Başkanı Gökçe Ok, Ak Parti ilçe yöneticileri, Dede Korkut Federasyonu Başkanı Emine Güven, Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Murat Özan ve yöneticiler, Tire’nin çevre ilçelerinden ve İzmir’den çok sayıda kişi katıldı.

DİLEKLER ZEYTİN AĞACINA ASILDI
Katılımcıların Ergenekon’dan çıkışı temsil eden demir dövme töreni ile başlayan etkinlikte Ak Parti İzmir Milletvekili Kocabıyık ile MHP Tire İlçe Başkanı Koçlar demir dövdü. Katılımcılar daha sonra Yeni Gün (Nevruz) ateşi üstünden atladı ve zeytin ağacına ‘ülken için dilek tut’ yazılı kartlara dileklerini yazarak astılar.
TÜRK OKÇULUĞU EĞİTİMİ
Etkinlikte Şaner Gülya ve Ersagun Güldamla tarafından Türk okçuluğu gösterileri yapıldı ve vatandaşlar a ok atma eğitimi verildi. Menemen halk oyunu ekipleri ve Halil Altın Yönetimindeki Yaren Kültür Sana Halk Oyunu ekipleri gösterilerini sundu. 
AK Parti İzmir Milletvekili Hüseyin Kocabıyık, nevruzun Türkiye'ye barış, kardeşlik ve bereket getirmesi temennisinde bulunarak, etkinliğin sonraki senelerde daha geniş şekilde yapılması için destek vereceğini söyledi.

ATATÜRK BAYRAM OLARAK KABUL EDEREK KUTLAMARA KATILMIŞTIR
Yeni Gün’ün tarih boyunca Türk Milletinin en büyük bayramı olarak günümüze taşınan köklü bir kültür olduğunu söyleyen Tire Kültür Derneği Başkanı Seyfullah Ayvalı, “Türk insanının tabiatı merkez alan inanç ve yaşam biçimini sembolize eden Nevruz Bayramı, bu gün tüm Türk cumhuriyetlerinde ve Türk topluluklarının yaşamakta olduğu tüm coğrafyalarda coşkuyla kutlanmaktadır. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk de 21 Mart tarihini bir bayram olarak kabul edip, kutlamalara bizzat katılmıştır. Günümüzde barışın, sevginin, doğaya saygının,  bereketin, sağlığın, huzurun, sevincin, mutluluğun kaynağı ve sembolü olarak Orta Asya’dan Kafkaslara, Batı Asya’dan Anadolu’ya ve Avrupa’ya kadar geniş bir coğrafyada bilinen ve kutlanan Yeni Gün geleneğinin, özelde bir hayvancılık ve doğa bayramı olarak Türk Milletinin insanlığa sunduğu köklü bir milli gelenektir. Öte yandan Nevruz kültürü, insanların tabiatı doğru anlaması ve koruması, doğanın nimetlerinin adil bir şekilde bölüşülmesi, barış ve sevginin yaygınlaşması gibi oldukça önemli evrensel mesajları ile başta ülkemiz olmak üzere tüm insanlığın öncelikli ihtiyacı ve ulaşması gereken medeniyetin, okulu gibidir” dedi. 

TEŞEKKÜR
Tire Kültür Derneği Başkanı Seyfullah Ayvalı Yeni Gün’ün (Nevruz) kutlamaları için desteklerini esirgemeyen Tire’deki tüm kurum ve kuruluşlara, esnaflara, Tire dışından destek veren firmalara teşekkür etti. Ayvalı, "Derneğimizce 3 yıldır tanıtım ve medya çalışmalarını yaparak ilçemizde, kardeşçe ve coşkuyla kutlanan Yeni Günü tüm Türkiye'ye tanıtmak amacıyla bu organizasyonu gerçekleştiriyoruz. Bu etkinliğe katkı koyan herkese teşekkür ediyoruz. ADD Tire Şubesi etkinlik öncesi alan hazırlıklarımızda yardımcı oldular. Tire Halk Eğitim Müdürümüz bize her zaman olduğu gibi kurumun tüm imkanlarını sundu. Orman Şefimiz de çam fidanları dağıtımında her yıl olduğu gibi katkılarını sundular. Etkinliğimize katılan herkese teşekkür ediyoruz.   İlçemizde bu güzelliği, bu coşkuyu herkesin yaşamasını istiyoruz" dedi.

TANRISEVEN “TİRE NEVRUZ’U TÜRKİYE’YE ÖRNEK”
Nevruz dolayısıyla açılan resim sergisini gezen Tire Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, Nevruz’u kutlayan vatandaşlarla da sohbet etti. Balım Sultan Türbesinde Fatiha okuyan Kaymakam Tanrıseven şunları söyledi:
“Nevruz, birlik ve beraberlik simgesidir. Tire‘de on binlerce insan baharın gelişini huzur içinde kutladı. Birlik ve beraberliğe en fazla ihtiyaç duyduğumuz bir dönemde Tire’deki Nevruz kutlamaları örnek oldu.”

JANDARMAYA TEŞEKKÜR
Tire Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, İzmir’in çeşitli ilçelerinden gelen on binlerce kişinin huzur içinde Nevruz’u kutlaması için görev başında olan Jandarma personelini de tebrik etti.
Editör: Haber Merkezi