Tire Belediyesi tarafından düzenlenen 1. Uluslararası Halk Oyunları Şenliği’ne toplam 11 ülkeden halk dansları topluluğu katıldı.



Nadir UYSAL / Yeni Asır Gazetesi

İzmir’in Tire ilçesi, düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yıldönümünü coşkuyla kutluyor. Tire Belediyesi tarafından bu yıl 26 Ağustos- 8 Eylül tarihleri arasında düzenlenen “kurtuluş şenlikleri” birbirinden renkli görüntülere sahne oluyor. Kutlamalar çerçevesinde, Tire 4 Eylül Stadyumu’nda düzenlenen 1. Uluslararası Halk Oyunları Şenliği’ne toplam 11 ülkeden halk dansları topluluğu katıldı.  Gürcistan, Hırvatistan, Togo, Bulgaristan, Polonya, Macaristan, Makedonya, Beyaz Rusya, Romanya, KKTC ile Balçova Belediyesi Halk Oyunları ekibinin yer aldığı gösterileri stadyumu dolduran ilçe halkı ilgiyle izledi.



Gecenin açılışını ev sahibi sıfatıyla Tire Belediye Konservatuarı Zeybek Topluluğu yaptı. Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, bu yıl kurtuluş şenliklerinin ilçede büyük bir ilgi gördüğünü söyledi. İlçe Kaymakamı Hüseyin Ergi, Belediye Başkanı Tayfur Çiçek ile Emniyet Müdürü Fatih Kiremitçi şenliğe katılan halk dansları topluluklarına plaket ve çiçek vererek, teşekkür etti. Kurtuluş şenlikleri kapsamında açılan El Sanatları ve Kültür Fuarı ise ziyaretçi akınına uğradı. Toplam 14 güne yayılan şenlikler çeşitli sanatçıların yer alacağı halk konserleri, Briç ve Karambol turnuvaları ile Köpek Güzellik yarışmasıyla devam edecek.

Editör: Haber Merkezi