Tire’de Trafik Haftası etkinlikleri büyük bir coşku içinde gerçekleştirildi. Trafikte sevgi ve saygıya dikkat çekilen etkinliklerle, vatandaş bilinçlendirildi.

 

Ercan ÇELİK

HABER VİDEOSU EN ALT KISIMDA

Sabah saatlerinde Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen çelenk töreniyle başlayan etkinliklere, protokol üyeleri kalabalık şekilde katılım gösterdiler.

Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen çelenk bırakma töreninin ardından Tire Belediyesi Kültür Salonu’nda trafik haftası programı başladı. Salon programına katılan misafirlere salon girişinde jandarma ve polisin açtığı standlardan trafikle ilgili broşürler dağıtıldı.

 

TAŞDEMİR: “TRAFİK CANAVARIYLA MÜCADELE ETMENİN YOLU, KURALLARA UYMAKTIR”

Salon programında günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapan Tire İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Büro Amiri Bekir Taşdemir, “Trafik haftası, trafik kurallarının anlatılmasında önemli bir zaman dilimidri. Trafik kurallarını öğrenerek ve çevremizdeki insanlara öğreterek, bu haftanın amacına ulaşmasına yardımcı olabiliriz. Son yıllarda ekonomik gelişmelerde kaydedilen iyileşme, özel araç edinme hızını arttırmış ve otomobil sayısı, yıllar itibariyle genel taşıt oranı içerisinde hızlı bir yükseliş göstermiştir. Yüksek teknolojiye sahip otomotiv sektörünün ürünlerini kullanmak, bu teknolojinin gerektirdiği bilinç ve beceriye sahip olmayı zorunlu kılmaktadır. Eğer insanoğlu, kendisine sunulan teknolojik ürünleri kullanmak konusunda yeterli eğitime sahip olmazsa, bu teknoloji onların yaşamlarını kolaylaştırmak yerine, kimi zaman kazalar nedeniyle hayatlarına mal olmaktadır.

Her yıl binlerce insan trafik kazalarıyla hayatını kaybetmektedir. Trafik canavarıyla mücadele etmenin tek yolu, trafik kurallarına uymaktır. Bilinçsiz insanlar, trafik kurallarına uymayarak ölen insan sayısının artmasına sebep olmaktadır. Kazaların birçoğu kendine fazla güvenmekten ve trafik kurallarına uymamaktan  meydana gelir.” Dedi.

 

“OKULLARDA ÖĞRENCİLERE EĞİTİM VERİLDİ”

Tire İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün trafik konusunda aldığı önlemler ve vatandaşı bilinçlendirme adına hayata geçirdiği etkinlikler ile ilgili bilgi veren Taşdemir, “Ülkemizin kanayan yarası olan trafik terörünü bir nebze azaltabilmek için eğitim faaliyeti olarak 2014 – 2015 eğitim ve öğretim yılında  ilçemizdeki tüm ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine görsel ve uygulamalı olarak ‘Çocuklar için trafik eğitimi yani trafik dedektifleri Projei’ kapsamında şu ana kadar 1816 öğrenciye eğitim verildi ve halen eğitim verilmeye devam ediyor.” Dedi.

Bekir Taşdemir, konuşmasını Trafik Büro Amirliği’nin yaptığı denetimler ve tescil işlemlerinin sayısal verilerini içeren istatistiki bilgileri vererek sonlandırdı.

 

“JANDARMA TRAFİK, TOPLAM 463 KM YOLDA GÖREV YAPIYOR”

Tire İlçe Jandarma Komutanlığı 32. Jandarma Trafik Tim Komutanı Jandarma Başçavuş Mustafa Avara, Jandarma’nın trafik faaliyetlerini ve trafik haftasının önemiyle ilgili bilgi verdi. Tire İlçe Jandarma Komutanlığı’nın trafik ekipleriyle ilgili bilgi veren Avara, “Tire İlçe Jandarma Komutanlığı emrinde görevli 2 jandarma trafik timi bulunmaktadır. Timlerimizde 2 astsubay, 4 uzman jandarma çavuş olmak üzere 6 personel 24 saat esasına göre vardiyalı olarak görev yapmaktadır. 2015 yılı yaz dönemi genel atamalarında trafik timi sayısının 4’e çıkarılması planlanmaktadır. Tire ilçesinde jandarma trafik timlerimiz 67 kilometresi il yolu, 396 kilometresi köy yolu olmak üzere toplam 463 kilometrelik yolda trafik görevini yürütmektedir. İlçemizde 2014 yılı içerisinde trafik timlerimiz 101 ölümlü, yaralamalı ve maddi hasarlı trafik kazasına müdahale etmiştir.” Dedi.

 

“JANDARMA TRAFİK SEMİNERLERİ”

Jandarmanın trafik konusundaki faaliyetlerini anlatan Avara, “Geleceğimizin teminatı öğrencilerimizin eğitimlerine katkıda bulunabilmek için okullarda seminer verdik. Gönüllü Okul Geçidi Görevlisi projesi kapsamında il yollarının önünden geçtiği Büyükkale Mediha İçel İ.Ö. Okulu’nda toplam 2 öğrenciye, Yeniçiftlik İlköğretim Okulu’nda 2 öğrenciye olmak üzere toplam 4 öğrenciye, Tire Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Büro Amirliği personeli ile koordineli olarak, nazari eğitimlerine müteakip, görev yapacakları öğrenci geçitlerinde denetleme büro amirliği personeli ile birlikte uygulamalı eğitim verilerek, başarılı olan gönüllü okul geçidi görevlilierine, üzerinde okul geçidi görevlisi yazılı reflektif yelekler hediye edilmiştir. Tire Kız Meslek Lisesi Konferans Salonu’nda 2 kez ilçemizde hizmet vermekte olan taşımalı eğitim servis şoförlerine, Emniyet Müdürlüğü ve Belediye Zabıta personeli ile müşterek eğitim semineri verdik. Seminer verilen öğrenci servisi şoförlerini, okul önlerinde, yol güzergahlarında ve seyir halinde iken denetimlerini sıkı bir şekilde yaptık.” Dedi.

 

ÖDÜLLER, SAHİPLERİNİ BULDU

Salonda yapılan konuşmaların ardından Tire’de yaşayan ve örnek sürücü olarak seçilen, Selim Çapcı, Emine Çarıkoğlu ve Mehmet Ali Taşlı’ya plaketleri verildi. Trafikte görevli personeller arasından ise Trafik Polis Memuru Muhsin Yurttaş, Uzman Jandarma IV Kıdemli Çavuş İlkay Ersen ve Trafik Zabıta Memuru Mehmet Fatih Eken görevlerini başarıyla yerine getirdikleri için ödül aldılar.

Trafik Haftası’yla ilgili olarak okullarda yapılan resim ve şiir yarışmalarında dereceye giren öğrencileri de, sahnede tek tek isimleri okunarak verildi. Anaokulu Trafik Konulu Resim Yarışmasında Mehmet Titiz Anaokulu Öğrencisi Azra Demir 1. Oldu. Aynı okuldan Elif Berra Argon 2. Olurken, Merkez Menderes Anaokulu öğrencisi Ömercan Efe de 3. Oldu.

Ortaokul Trafik Konulu Resim Yarışmasında Kurtuluş Okulu Öğrencileri’nden 1. Melisa İçen, 2. Beyza Karadoğan, 3. Melisa Bingül oldu. İlkokul Trafik Konulu Şiir Yarışmasında ise Kirelli İlkokulu öğrencisi Sümeyra Öztürk birinci oldu. Kirazoğlu İlkokulu Öğrencisi Taha Gökay Kiremitçi ikinci, Kireli İlkokulu Öğrencisi Sezai Çengelli üçüncü oldu.

 

 

GÜVENLİ SÜRÜŞ KORTEJİ YAPILDI

Salon programının ardından Tire İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün resmi araçlarının katıldığı güvenli sürüş korteji yapıldı. Konvoy halinde Tire’de gezen polis ekipleri, sirenler çalarak Tire ilçe Emniyet Müdürlüğü’ne önüne geldiler.

Emniyet Müdürlüğü önünde döktürülen lokmadan, misafirlere ikram edilirken, Kızılay’ın kan bağış aracında emniyet personeli kan bağışında bulundu. 



HABER VİDEOSU:

Editör: Haber Merkezi