Otizmli çocuklarla birlikte Tire Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven’in eşi Ceylan Tanrıseven ve Gönül Elçilerinin katılımıyla Şehitler Parkından başlayan yürüyüş Cumhuriyet Meydanında sona erdi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün organizasyonu ile yapılan farkındalık yürüyüşüne İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Yalçın Fırat, İlçe Halk Eğitimi Müdürü Turhan Eke de katıldı. 

VATANDAŞLARDAN BÜYÜK İLGİ
Tire Kaymakamlığı öncülüğünde gerçekleştirilen yürüyüş vatandaşlardan büyük ilgi gördü. Yol boyunca vatandaşların alkışlarıyla desteklediği kortejde Tire Engelliler Derneği, engellilere yönelik eğitim veren Tire Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi öğretmen ve öğrencileri, Tire Gönül Elçileri üyeleri, Tire Uzman Dosteli Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi öğretmen ve öğrencileri, öğrenci velileri ve vatandaşlar bulundu.

“OTİZM EKSİKLİK DEĞİL FARKLILIKTIR”
Kaymakam Dr. Hasan Tanrıseven’in eşi Ceylan Tanrıseven, dezavantajlı kesimlerin yaşamın içine katılması için çeşitli çalışmalar yaptıklarını belirterek, “Otizm, eksiklik değil farklılıktır. Otistik çocukların her türlü sorunları ile yakından ilgileniyoruz” dedi.
Tire Öğretmenevi bahçesinde sona eren yürüyüş sonrası etkinliğe katılan engellilere ve ailelerine ikramlarda bulunuldu. 
 

Editör: Haber Merkezi