Hicri Takvime göre Muharrem ayının 10. gününde gerçekleşen ve İslam tarihinin kara günü olarak kabul edilen Kerbala Katliamı’nın 1334. anma ve yas yıl dönümünü düzenlendi.


Ergün ÇELİK

          İslam Dini’nin Peygamberi Hz. Muhammed’in torunu olan Hz. Hüseyin ve onun aile üyeleri (Ehli Beyt) ile yakınlarının katledildiği Kerbela Savaşı, İslam dünyasında günümüzde bile kapanmayan büyük yaralara sebep olmuştu. Bu büyük yas günü, birçok yerde olduğu gibi ilçemizde de bir grup vatandaş tarafından yapılan ve geleneksel hale getirilen‘matem yemeği ve yas hali’ ile tekrar hatırlandı.


         Tire’de 4 Eylül Mahallesi’nde bulunan Ehli Beyt Camii’nde düzenlenen anma yıldönümüne Tire Kaymakamı Mehmet Usta ve Tire Müftüsü Salih Sağlam başta olmak üzere çok sayıda vatandaş katıldı. İlçe Müftüsü Salih Sağlam, öğle namazı öncesi cemaate vaaz verdi. Muharrem ayının önemine dikkat çeken Sağlam, camide bulunan gençlerden vakit namazlarında da camilere gelmelerini istedi. Tire’deki anma programına katılan herkes Kerbala olaylarını 1334. Yıldönümünde bir kez daha yaşadı.

 

Editör: Haber Merkezi