HABER VİDEOSU EN ALT KISIMDA

Ergün ÇELİK

 

Birincisinin düzenlendiği Muhtarlar Günü etkinliklerine Tire Kaymakamı Mehmet Demirezer, Garnizon Komutanı Yzb. Emre Davutoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Fatih Kiremitçi, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Erkut, Tire Belediye Başkan Yardımcısı Mengü Önler, Tire’de görevli tüm mahalle ve köy muhtarlarıyla birlikte çok sayıda davetli katıldı. Etkinlikler Cumhuriyet Meydanı’nda Saygı Duruşu, İstiklal Marşı’nın okunması ve Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başladı. Cumhuriyet Meydanı’nda tertip edilen törenin sunuculuğunu Tire Belediyesi’nin tecrübeli sunucusu Şeref Şenki yaparken, muhtarlar adında günün anlam ve önemini belirten konuşmayı ise İpekçiler Mahallesi Muhtarı Berna Kireççi yaptı.

 

KAYMAKAM’DAN MUHTARLARA ÖVGÜ DOLU SÖZLER

Kireççi’nin konuşmasının ardından kürsüye davet edilen Tire Kaymakamı Mehmet Demirezer, yerel demokrasinin en eski örneğini temsil eden muhtarlara övgü dolu cümlelerle hitap etti. Muhtarlığın, Türk demokrasisinin ve Türk idaresinin temel taşı olduğunu vurgulayan Demirezer yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi;

Muhtarlık halkın sorunlarıyla doğrudan ilgilenen ilk makamdır. Muhtarlar, vatandaşın sürekli yanında olan, içinde olan, derdiyle sorunuyla ilgilenen, vatandaşın sorunlarının çözülmesi için çaba sarf eden ve vatandaşın itimadını kazanarak seçilmiş olan kişilerdir. Muhtarlık gerçekten onurlu, şerefli ve hiçbir maddi karşılık beklenmeksizin yapılan bir görevdir. Bugün hiçbir muhtarımız kendilerine verilen ücretlerle ailesinin geçimini sağlayamaz. O yüzden muhtarlarımız hem kendi işlerini yaparak ailelerinin geçimini sağlamak zorundalar hem de mahallelerinde oturan tüm vatandaşların sorunlarıyla ilgilenmek durumundalar. Onların en büyük ödülü, mahallelerinde oturan vatandaşların onları bu göreve getirmek için yaptıkları tercihtir. Biz de kamu görevlileri olarak, bu ilçenin yöneticileri olarak tabii ki elimizdeki bütün imkânlarla birlikte muhtarlarımızın daha iyi görev yapabilmesi için çaba sarf ederiz ve muhtarlarımızla birlikte görev yapmaktan mutluluk duyarız. 

Bildiğiniz gibi ülkemizde pek çok önemli gün ve haftalar var. Artık muhtarlarımızın da bir günü var. Ama onlar bu günü çoktan hak etmişlerdi. İnşallah önümüzdeki yıllarda hep birlikte daha farklı programlarda daha coşkulu muhtarlar gününü kutlarız. Ben bu gün vesilesiyle bir kez daha muhtarlarımıza, onların hizmet ettiği vatandaşlar adına kendilerine teşekkür ediyorum. Yaptıkları fedakârca görev nedeniyle hepsini kutluyorum. Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti Devleti içinde bu hizmetlerin başarıyla sürdürüleceğine olan inancımı bir kez daha ifade ediyorum. Ebediyete intikal etmiş olan muhtar arkadaşlarımızı, Şehit olmuş muhtar arkadaşlarımızı rahmetle anıyorum. Görevi devam eden muhtarlarımıza, sevdikleriyle aileleriyle birlikte sağlıklı bir ömür ve başarılı görevler temenni ediyorum. 


ETKİNLİKLER ÖĞRETMENEVİ’NDE DEVAM ETTİ

Tire Kaymakamı Mehmet Demirezer’in konuşmasının ardından ilçede görevli tüm muhtarlar protokol üyeleriyle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. Cumhuriyet Meydanı’nda sona eren kutlama programı Öğretmenevi bahçesinde devam etti. Burada Tire Kaymakamlığı tarafından tüm muhtarlara çeşitli ikramlarda bulunuldu. 

HABER VİDEOSU:


Editör: Haber Merkezi