Yaz mevsiminin başlangıcını temsil eden ve Anadolu’nun her yerinde yıllardır kutlanan Hıdrellez, Tire’de bambaşka bir coşku içinde kutlandı.

 Ergün ÇELİK

HABER VİDEOSU EN ALT KISIMDA

Hızır ve İlyas isimlerinin birleşmesiyle halk dilinde Hıdrellez olarak anılmaya başlayan, doğanın canlanması Tire’de yine sevinçle karşılandı.

Derekahve Mesire Alanı’nda yapılan Hıdrellez şenlikleri için gelen misafirleri Tire Belediyesi lokma ikramı ile karşıladı. 5 bin kişilik lokma döktüren Tire Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da vatandaşlara yeşili, bereketi ve canlanmayı anlatan bir simge olarak marul dağıttı. Sabahın erken saatlerinde Derekahve Mesire Alanını dolduran binlerce Tireli, kağıtlara yazdıkları dileklerini Derkahve’nin serin sularına bıraktılar. 600 yıldan bu yana sürdürülen bu gelenek her yıl bir öncekinden daha coşkulu bir şekilde gerçekleştiriliyor. Derekahve’de düzenlenen etkinlikte Tire Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu ve Tire Belediyesi Tarihi Bandosu, vatandaşlara birbirinden güzel eserler seslendirerek günü neşelendirdiler.

Hıdrellez kutlamaları ile ilgili olarak açıklama yapan Başkan Tayfur Çiçek “Hıdrellez Aydınoğulları Beyliği’nden bu yana ilçemizde coşku ile kutlanan bir gelenektir. Hiçbir ilan ve duyuruya gerek kalmadan vatandaşlarımız sabahın ilk ışıkları ile Derekahve ’ye gelmeye başlarlar. Bizler de halkımızın rahat ve huzur içinde bir Hıdrellez geçirmeleri için günler öncesinden hazırlıklarımızı tamamladık. Vatandaşlarımız gönül huzuru ve neşe içinde bir şenlik yaşadılar. Bundan sonraki yıllarda da bu geleneği sürdüreceğiz’’ dedi. 


HABER VİDEOSU:

Editör: Haber Merkezi