Ercan ÇELİK

3 Aralık Dünya Engelliler Günü, Türkiye çapında olduğu gibi Tire’de de yoğun bir programla kutlandı. Engellilere yönelik farkındalığın arttırılması amacıyla her yıl 3 Aralık’ta kutlanan Dünya Engelliler Günü, Tire’de sabahın erken saatlerinde düzenlenen yürüyüşle başladı.

Engellilerin ve ailelerinin yoğun katılım gösterdiği yürüyüşe, Milli Eğitim Müdürü Özcan Karpuz, daire amirleri, siyasiler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Yürüyüş Şehitler Parkı önünde Tire Armoni Bandosu’nun çaldığı marşlar eşliğinde başladı. Marşlarla İstasyon Caddesi boyunca yürüyen vatandaşlar, ellerindeki pankartlarla engellilere yönelik farkındalık oluşturdular.

Kortej Cumhuriyet Meydanı’na gelince, Tire Engelliler Derneği tarafından hazırlanan plaket Atatürk Anıtı önüne bırakıldı. Daha sonra saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

Cumhuriyet Meydanı’nda sona eren çelenk töreninin ardından Hangar Düğün Salonu’nda salon programı yapıldı. Burada günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapılırken, etkinlikler neredeyse gün boyu sürdü.

Editör: Haber Merkezi